Előfizetői tartalom

A koronavírus fenekestül felforgatta a világot, itt vannak a legizgalmasabb jóslatok 2021-re

Portfolio
Több olyan trend is elkezdődött tavaly, ami kifejezetten a koronavírus-járványnak köszönhető, mint amilyen az online sportfogadások elterjedése, vagy a házi kedvencek iránt megnőtt érdeklődés, de ide sorolhatnánk a vakcinagyártás miatt az mRNS technológia felemelkedését is. Más iparágakkal szemben nem volt ilyen kegyes a járvány, az olajipar és a légiközlekedés vállalatai is szenvednek, amiknek sajátos következményei lehetnek, mint amilyen az állami beavatkozások számának növekedése. Emellett végre elkezdődhet az 5G tömeges térhódítása, de új befektetési őrület is érkezhet Európába. És ki tudja, még akár az is lehet, hogy a Tesla megveszi a Daimlert – derül ki a Reuters publikációjából.

Még több állami beavatkozás Itt nem is egy különösebben új jelenségről van szó, de a koronavírus-járvány felerősítheti a korábbi években kialakult trendet, vagyis azt, hogy nő az állam szerepköre a magánszférában. Azt már részben a 2008-as pénzügyi válság is megmutatta, hogy olykor szükség van állami beavatkozásra, amikor számos bankot az adófizetők pénzéből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés