frankfurt
Üzlet

Beszakadtak az amerikai tőzsdék: 600 pontos mínuszban zárt a Dow

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a hangulat ma, miután az egyik oldalról a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak, a másik oldalról pedig a vártnál jellemzően jobb vállalati gyorsjelentések mozgatták a piacokat. Az európai piacokon gyenge kezdést láttunk, a délutáni órákban pedig egyre rosszabbra fordult a hangulat a kontinens tőzsdéin, a magyar börze is mínuszban zárt. Mindemellett az amerikai tőzsdéken is gyenge zárást láthattunk.

Több mint 600 pontos mínuszban zárt a Dow

Az amerikai tőzsdék durva mínuszban zárták a mai kereskedési napot. Az esésnek az volt az oka, hogy

 • a Fed még mindig bizonytalannak érzi az amerikai gazdaság kilábalását,
 • a kisbefektetők hatalmas lufit fújtak hitelből a Gamestop és más részvények köré, ami bármikor bedőlhet,
 • a koronavírus-oltatás Amerikában is túl lassan halad.

A mai kereskedést

 • a Dow Jones 2,05%-os,
 • a Nasdaq 2,61%-os,
 • az S&P 500 pedig 2,56%-os mínuszban végezte.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Durvul az esés, ennek nem lesz jó vége

Lassan szabályos zuhanásról lehet beszélni az amerikai tőzsdéken, ahogy a koronavírus és a Gamestoppal kapcsolatos aggályok egyszerre támadják le a piacokat. 

 • A Dow Jones 1,97%-os,
 • a Nasdaq 2,5%-os,
 • az S&P 500 pedig 2,54%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Egyre csúnyább az esés

A Gamestop-szituáció tovább rontotta a hangulatot az amerikai tőzsdéken, már egyre nagyobb az esés.

Jelenleg

 • a Dow Jones 1,84%-os,
 • a Nasdaq 1,98%-os,
 • az S&P 500 pedig 2,27%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Őrült rali: a brókerek korlátozásokkal próbálják lenyugtatni a befektetőket

Több nagy amerikai online brókercég is korlátozásokkal próbálja megfékezni az aggasztóvá váló ralit, ami a GameStop és az AMC részvényei körül látható – írja a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Cudar mínusz Amerikában

Ma 4000 koronavírusos halt meg az Egyesült Államokban, emiatt pedig fölerősödtek a koronavírushöz köthető félelmek a befektetők körében. 

A mai kereskedésben eddig

 • a Dow Jones 1,3%-os,
 • a Nasdaq 1,26%-os,
 • az S&P 500 pedig 1,58%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 1 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül estek ma, az OTP 0,8 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,4 százalékot esett, a Richter 1,1 százalékot gyengült, a Magyar Telekom pedig 0,5 százalékkal került lejjebb.

bux

Big Short 2. – Nincs megállás, őrület a tetőfokon

Számos esemény mozgatja meg ma a pénzpiacokat, erőset jelentett a Microsoft, a zárás után jelent a Tesla, és a Fed kamatdöntő ülése is ma van. Ezzel szemben mindenkit csak egy dolog érdekel: mi van már megint a GameStoppal?

Tovább a cikkhez

Gyenge kezdés Amerikában

Eséssel indították a szerdai kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a Dow 1,1 százalékos gyengülése mellett, az S&P 500 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,7 százalékot esett. A befektetők ma elsősorban a technológiai cégek gyorsjelentéseire figyelnek, illetve a Fed kamatdöntő ülése érdemel kiemelt figyelmet. A nyitás előtt jelentett a Boeing, melyet követően 4 százalékot esett a cég árfolyama, miután rekord mértékű, 11,9 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a cég 2020-ban. 

dow

Esés jöhet Amerikában, Európa is egyre csúnyább

Esés jöhet a tengerentúli tőzsdéken is, a határidős indexek állása alapján a Dow 1,3 százalékos gyengülése mellett, az S&P 500 1,3 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,9 százalékot eshet.

dwhati

Mindeközben Európában is egyre rosszabb a helyzet, már a magyar tőzsde is 1 százalékos mínuszban jár.

Magasról lehet nagyot esni - A bitcoin tündöklése és...

Elképesztő ralit követően komoly korrekció indult a bitcoinnál, a történelmi csúcshoz képest értékének több mint negyedét veszítette el a kriptodeviza. Az esés mögött több tényező is meghúzódik, egyrészt a rali után rendkívül túlvetté vált a bitcoin, így érett már egy korrekció, másrészt a kriptodeviza chartja kísértetiesen hasonlít arra, mint mikor 2017 végén jött az összeomlás, tehát emiatt is megremeghettek a kezek, és egyre több elemzőház, tőzsdei szakember és guru mond lesújtó véleményt a kriptodevizáról, és kiált buborékot, nyilván ez is nyomás alatt tartja az árfolyamot. Egyelőre bitcoin-mércével normálisnak mondható korrekcióról van szó, megnéztük, mi okozta az esést.

Tovább a cikkhez

BÁV Zrt.: fellendítette a járvány a befektetési célú arany forgalmát

Fellendítette a járvány a befektetési célú arany (BCA) forgalmát, így annak értékesítése tavaly csúcsot döntött a BÁV Zrt.-nél - közölték szerdán az MTI megkeresésére.

Tovább a cikkhez

Szabadulnak a befektetők az autógyártók papírjaitól

Kimondottan rossz tőkepiaci hangulat uralkodik ma Európban, a legtöbb ország indexe több, mint 1 százalékos esést könyvelhetett el a koradélutáni órákban. Szektorszinten rossz a helyzet például az autógyártó vállalatoknál, szabadulnak a befektetők a cégek papírjaitól, a legnagyobb esést a brit Fiat Chrystlernél láthatjuk.

Lefordult a magyar tőzsde is

A koradélutáni órákban úgy néz ki, hogy feladta a küzdelmet a rossz nemzetközi hangulatban a magyar tőzsde is, jelenleg 0,35 százalékos mínuszban van a BUX. A visszaesés többek között az OTP lefordulásának tudható be, jelenleg 0,8 százalékos a mínusz a nagybank papírjánál, míg a Richter 1,3 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig tegnapi záróértékén tartózkodik most. A magyar blue chipek közül egyedül a Molnak sikerült feljebb kerülnie, jelenleg 1,3 százalékos a plusz az olajvállalatnál.

bux

Esnek az európai tőzsdék

Továbbra is rossz hangulat uralkodik az európai tőzsdéken, viszont a magyar piac a délután első felére ráfordulva is pluszban jár. A befektetők a vakcinaprogrammal kapcsolatos fejlemények mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek ma, hiszen olyan cégek teszik közzé negyedéves számaikat, mint az Apple, vagy a Tesla. Emellett kamatdöntő ülést tart ma az amerikai jegybank, ami szintén a befektetők kiemelt figyelmét élvezi.

Emelkedik a Waberer's

Emelkedik a Waberer's árfolyama a szerdai kereskedésben, miután a cég tegnap bejelentette, hogy a Waberer’s Barna Zsoltot nevezte ki a magyarországi központú nemzetközi fuvarozási üzletágért felelős operációs vezérigazgató-helyettesévé, aki Olivier Van Houtte-t váltja a poszton. Ezzel egyidőben Tóth Szabolcs pozíciójának magyar elnevezése gazdasági vezérigazgató-helyettesre változik. A Waberer's árfolyama ma 4,3 százalékos pluszban is járt, ahonnan visszahúzták, így jelenleg 2,4 százalékos az emelkedés.

wabi

Sok pénzt kereshetett ezekkel a befektetésekkel, aki a forint ellen fogadott

Több mint 10%-ot gyengült a forint az euróval szemben tavaly, 2019 végén 330,5 forintba került egy euró, december végén pedig már 365-be. Ilyen gyenge forint mellett jól járt az, aki nemcsak forintos, hanem devizás befektetési alapban is tartotta a pénzét, a legjobban teljesítők ezek között 19-71%-os forintosított hozamot értek el 2020-ban.

Tovább a cikkhez

Esik a DM-Ker

2,9 százalékot esett a DM-Ker árfolyama a szerdai kereskedésben, miután a tegnap érkezett bejelentés szerint szándéknyilatkozatot írt alá az Opus egyik ipari leányvállalata a DM-Ker-rel stratégiai együttműködés lehetőségéről, ami akár a DM-Ker „tőkeszerkezetének módosulásával” is járhat a két cég közleménye szerint. A DM-Ker tavaly októberben tervezett részvénykibocsátást a BÉT-en, de ezt elhalasztották, miután „alternatívák merültek fel”. Január 25-én egyébként közel 70 százalékot ralizott a DM-Ker. 

dmker

Eséssel nyitott Európa

Gyenge nyitás láttunk az európai tőzsdéken, a DAX 0,5 százalékos esése mellett, a CAC 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 0,6 százalékot gyengült. Az olasz tőzsde lejjebb került 0,5 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,7 százalékot esett. Az európai részvénypiacok kifejezetten jól teljesítettek az elmúlt hónapokban, egyrészt a vakcinákkal kapcsolatos optimizmus, másrészt az amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos várakozások miatt. Viszont a vakcinák disztribúciója a vártnál lassabb, ami a piaci hangulatra is rányomja a bélyegét, illetve a járványhelyzet romlása, és az emiatt hozott korlátozó intézkedések is negatívan befolyásolhatják a hangulatot.

dax

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,4 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek vegyesen teljesítenek, az OTP és a Mol 0,5 százalékot emelkedett, míg a Richter és a Magyar Telekom keddi záróértéke közelében jár.

bux

Megvan az UniCredit új vezérigazgatója

Európa egyik legismertebb befektetési bankárát, a római kormányzati körökben is jó névnek számító Andrea Orcelt választotta új vezérigazgatójának az olasz UniCredit bankcsoport, az igazgatóság ma vitathatja meg a kinevezését – értesült a Reuters.

Tovább a cikkhez

Elmarad az idei nyaralás? Annak katasztrofális hatásai lennének

A légitársaságok kilátásai eddig sem voltak fényesek az elmúlt hónapokban, de sokan reménykedtek, hogy legalább azért idén nyáron már lehet majd utazni. Nos, még ugyan semmi sem biztos, de a légiközlekedés helyzete most ismét romlik.

Tovább a cikkhez

Elon Musk csak egyetlen szót twittelt, de az 3 milliárd dollárt ért

Reddites és twitteres körökben régóta van a kisbefektetők radarján a GameStop, ami jelenleg az egyik leginkább shortolt részvény a világon. A mögöttünk álló napokban azonban valósággal elszabadult a pokol a papírnál,  a kisbefektetők közösségi trédelésének köszönhetően már-már történelmi léptékű short squeeze alakult ki a részvénynél, egymást hergelve biztatják társaikat a daytraderek a vásárlásra, feltehetően komoly tőkeáttétel mellett. Ha mindez nem lenne elég, Elon Musk, a világ leggazagabb embere úgy gondolta, hogy ő is "beszáll a buliba" a Twitteren - ennek persze meg is lett a következménye.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulással nyithatnak az európai tőzsdék

 • Az Egyesült Államok vezető részvényindexei vegyes napot zártak tegnap: az S&P 500 és a Dow is lejjebb került, előbbi 0,2 százalékkal, míg utóbbi pedig 0,1 százalékkal. A Nasdaq ezzel szemben enyhén emelkedett, 0,1 százalékkal. A héten igazán beindul a gyorsjelentési szezon, több mint 100 S&P 500 cég teszi közzé a negyedéves beszámolóját, ráadásul ma van az egyik legizgalmasabb nap, hiszen ma jelent az Apple és a Tesla is. Az elemzők összességében arra számítanak, hogy az S&P 500 cégek profitja átlagban 5 százalékkal csökkent a bázisidőszakhoz képest.
 • Az ázsiai tőzsdéken mérsékelt elmozdulásokat láttunk szerdán, miután a befektetőket egyik oldalról optimizmusra ösztönzik az eddig látott szolid vállalati eredmények, viszont a másik oldalon ott vannak a koronavírus-járvány újbóli felerősödésével kapcsolatos aggodalmak. A Nikkei 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett, a hongkongi index pedig 0,1 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is felemás volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékot gyengült, a szingapúri tőzsde pedig 0,6 százalékot emelkedett.   
 • A határidős amerikai indexek a Nasdaqot leszámítva mínuszban vannak, a határidős DAX pedig 0,1 százalékos mínuszt vetít előre a nyitásra.
 • Makroadatok szempontjából szerdán külföldre irányul a figyelmünk, mert a Fed Nyíltpiaci Bizottsága is összeül, de ott is nagy meglepetés lenne, ha a Fed változtatna az aktuális kamatszinten. Itthon az MNB repotendere az előző heteknek megfelelően zajlik majd.
 • Az olaj árfolyama közel 0,5 százalékkal került feljebb a mai kereskedésben, a márciusi határidős WTI hordónként 53 dollárba kerül. Az arany árfolyama mérsékelten esik, unciánként 1849,1 dolláron áll most a jegyzés.
 • A forint tovább gyengült a mai kereskedésben, egy euróért 359,8 forintot kérnek, míg a dollár ára a 295,9 forintos szinten áll.

Ma teszi közzé gyorsjelentését a Tesla, az Apple, és a Facebook is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Ralph Orlowski/Getty Images

frankfurt
5g_mobiltorony
koronavirusvakcina_oltas
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
frankfurt