frankfurt
Üzlet

Beszakadtak az amerikai tőzsdék: 600 pontos mínuszban zárt a Dow

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a hangulat ma, miután az egyik oldalról a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak, a másik oldalról pedig a vártnál jellemzően jobb vállalati gyorsjelentések mozgatták a piacokat. Az európai piacokon gyenge kezdést láttunk, a délutáni órákban pedig egyre rosszabbra fordult a hangulat a kontinens tőzsdéin, a magyar börze is mínuszban zárt. Mindemellett az amerikai tőzsdéken is gyenge zárást láthattunk.

Több mint 600 pontos mínuszban zárt a Dow

Az amerikai tőzsdék durva mínuszban zárták a mai kereskedési napot. Az esésnek az volt az oka, hogy

 • a Fed még mindig bizonytalannak érzi az amerikai gazdaság kilábalását,
 • a kisbefektetők hatalmas lufit fújtak hitelből a Gamestop és más részvények köré, ami bármikor bedőlhet,
 • a koronavírus-oltatás Amerikában is túl lassan halad.

A mai kereskedést

 • a Dow Jones 2,05%-os,
 • a Nasdaq 2,61%-os,
 • az S&P 500 pedig 2,56%-os mínuszban végezte.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Durvul az esés, ennek nem lesz jó vége

Lassan szabályos zuhanásról lehet beszélni az amerikai tőzsdéken, ahogy a koronavírus és a Gamestoppal kapcsolatos aggályok egyszerre támadják le a piacokat. 

 • A Dow Jones 1,97%-os,
 • a Nasdaq 2,5%-os,
 • az S&P 500 pedig 2,54%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Egyre csúnyább az esés

A Gamestop-szituáció tovább rontotta a hangulatot az amerikai tőzsdéken, már egyre nagyobb az esés.

Jelenleg

 • a Dow Jones 1,84%-os,
 • a Nasdaq 1,98%-os,
 • az S&P 500 pedig 2,27%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Őrült rali: a brókerek korlátozásokkal próbálják lenyugtatni a befektetőket

Több nagy amerikai online brókercég is korlátozásokkal próbálja megfékezni az aggasztóvá váló ralit, ami a GameStop és az AMC részvényei körül látható – írja a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Cudar mínusz Amerikában

Ma 4000 koronavírusos halt meg az Egyesült Államokban, emiatt pedig fölerősödtek a koronavírushöz köthető félelmek a befektetők körében. 

A mai kereskedésben eddig

 • a Dow Jones 1,3%-os,
 • a Nasdaq 1,26%-os,
 • az S&P 500 pedig 1,58%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 1 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül estek ma, az OTP 0,8 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,4 százalékot esett, a Richter 1,1 százalékot gyengült, a Magyar Telekom pedig 0,5 százalékkal került lejjebb.

bux

Big Short 2. – Nincs megállás, őrület a tetőfokon

Számos esemény mozgatja meg ma a pénzpiacokat, erőset jelentett a Microsoft, a zárás után jelent a Tesla, és a Fed kamatdöntő ülése is ma van. Ezzel szemben mindenkit csak egy dolog érdekel: mi van már megint a GameStoppal?

Tovább a cikkhez

Gyenge kezdés Amerikában

Eséssel indították a szerdai kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a Dow 1,1 százalékos gyengülése mellett, az S&P 500 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,7 százalékot esett. A befektetők ma elsősorban a technológiai cégek gyorsjelentéseire figyelnek, illetve a Fed kamatdöntő ülése érdemel kiemelt figyelmet. A nyitás előtt jelentett a Boeing, melyet követően 4 százalékot esett a cég árfolyama, miután rekord mértékű, 11,9 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a cég 2020-ban. 

dow

Esés jöhet Amerikában, Európa is egyre csúnyább

Esés jöhet a tengerentúli tőzsdéken is, a határidős indexek állása alapján a Dow 1,3 százalékos gyengülése mellett, az S&P 500 1,3 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,9 százalékot eshet.

dwhati

Mindeközben Európában is egyre rosszabb a helyzet, már a magyar tőzsde is 1 százalékos mínuszban jár.

Magasról lehet nagyot esni - A bitcoin tündöklése és...

Elképesztő ralit követően komoly korrekció indult a bitcoinnál, a történelmi csúcshoz képest értékének több mint negyedét veszítette el a kriptodeviza. Az esés mögött több tényező is meghúzódik, egyrészt a rali után rendkívül túlvetté vált a bitcoin, így érett már egy korrekció, másrészt a kriptodeviza chartja kísértetiesen hasonlít arra, mint mikor 2017 végén jött az összeomlás, tehát emiatt is megremeghettek a kezek, és egyre több elemzőház, tőzsdei szakember és guru mond lesújtó véleményt a kriptodevizáról, és kiált buborékot, nyilván ez is nyomás alatt tartja az árfolyamot. Egyelőre bitcoin-mércével normálisnak mondható korrekcióról van szó, megnéztük, mi okozta az esést.

Tovább a cikkhez

BÁV Zrt.: fellendítette a járvány a befektetési célú arany forgalmát

Fellendítette a járvány a befektetési célú arany (BCA) forgalmát, így annak értékesítése tavaly csúcsot döntött a BÁV Zrt.-nél - közölték szerdán az MTI megkeresésére.

Tovább a cikkhez

Szabadulnak a befektetők az autógyártók papírjaitól

Kimondottan rossz tőkepiaci hangulat uralkodik ma Európban, a legtöbb ország indexe több, mint 1 százalékos esést könyvelhetett el a koradélutáni órákban. Szektorszinten rossz a helyzet például az autógyártó vállalatoknál, szabadulnak a befektetők a cégek papírjaitól, a legnagyobb esést a brit Fiat Chrystlernél láthatjuk.

Lefordult a magyar tőzsde is

A koradélutáni órákban úgy néz ki, hogy feladta a küzdelmet a rossz nemzetközi hangulatban a magyar tőzsde is, jelenleg 0,35 százalékos mínuszban van a BUX. A visszaesés többek között az OTP lefordulásának tudható be, jelenleg 0,8 százalékos a mínusz a nagybank papírjánál, míg a Richter 1,3 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig tegnapi záróértékén tartózkodik most. A magyar blue chipek közül egyedül a Molnak sikerült feljebb kerülnie, jelenleg 1,3 százalékos a plusz az olajvállalatnál.

bux

Esnek az európai tőzsdék

Továbbra is rossz hangulat uralkodik az európai tőzsdéken, viszont a magyar piac a délután első felére ráfordulva is pluszban jár. A befektetők a vakcinaprogrammal kapcsolatos fejlemények mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek ma, hiszen olyan cégek teszik közzé negyedéves számaikat, mint az Apple, vagy a Tesla. Emellett kamatdöntő ülést tart ma az amerikai jegybank, ami szintén a befektetők kiemelt figyelmét élvezi.

Emelkedik a Waberer's

Emelkedik a Waberer's árfolyama a szerdai kereskedésben, miután a cég tegnap bejelentette, hogy a Waberer’s Barna Zsoltot nevezte ki a magyarországi központú nemzetközi fuvarozási üzletágért felelős operációs vezérigazgató-helyettesévé, aki Olivier Van Houtte-t váltja a poszton. Ezzel egyidőben Tóth Szabolcs pozíciójának magyar elnevezése gazdasági vezérigazgató-helyettesre változik. A Waberer's árfolyama ma 4,3 százalékos pluszban is járt, ahonnan visszahúzták, így jelenleg 2,4 százalékos az emelkedés.

wabi

Sok pénzt kereshetett ezekkel a befektetésekkel, aki a forint ellen fogadott

Több mint 10%-ot gyengült a forint az euróval szemben tavaly, 2019 végén 330,5 forintba került egy euró, december végén pedig már 365-be. Ilyen gyenge forint mellett jól járt az, aki nemcsak forintos, hanem devizás befektetési alapban is tartotta a pénzét, a legjobban teljesítők ezek között 19-71%-os forintosított hozamot értek el 2020-ban.

Tovább a cikkhez

Esik a DM-Ker

2,9 százalékot esett a DM-Ker árfolyama a szerdai kereskedésben, miután a tegnap érkezett bejelentés szerint szándéknyilatkozatot írt alá az Opus egyik ipari leányvállalata a DM-Ker-rel stratégiai együttműködés lehetőségéről, ami akár a DM-Ker „tőkeszerkezetének módosulásával” is járhat a két cég közleménye szerint. A DM-Ker tavaly októberben tervezett részvénykibocsátást a BÉT-en, de ezt elhalasztották, miután „alternatívák merültek fel”. Január 25-én egyébként közel 70 százalékot ralizott a DM-Ker. 

dmker

Eséssel nyitott Európa

Gyenge nyitás láttunk az európai tőzsdéken, a DAX 0,5 százalékos esése mellett, a CAC 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 0,6 százalékot gyengült. Az olasz tőzsde lejjebb került 0,5 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,7 százalékot esett. Az európai részvénypiacok kifejezetten jól teljesítettek az elmúlt hónapokban, egyrészt a vakcinákkal kapcsolatos optimizmus, másrészt az amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos várakozások miatt. Viszont a vakcinák disztribúciója a vártnál lassabb, ami a piaci hangulatra is rányomja a bélyegét, illetve a járványhelyzet romlása, és az emiatt hozott korlátozó intézkedések is negatívan befolyásolhatják a hangulatot.

dax

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,4 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek vegyesen teljesítenek, az OTP és a Mol 0,5 százalékot emelkedett, míg a Richter és a Magyar Telekom keddi záróértéke közelében jár.

bux

Megvan az UniCredit új vezérigazgatója

Európa egyik legismertebb befektetési bankárát, a római kormányzati körökben is jó névnek számító Andrea Orcelt választotta új vezérigazgatójának az olasz UniCredit bankcsoport, az igazgatóság ma vitathatja meg a kinevezését – értesült a Reuters.

Tovább a cikkhez

Elmarad az idei nyaralás? Annak katasztrofális hatásai lennének

A légitársaságok kilátásai eddig sem voltak fényesek az elmúlt hónapokban, de sokan reménykedtek, hogy legalább azért idén nyáron már lehet majd utazni. Nos, még ugyan semmi sem biztos, de a légiközlekedés helyzete most ismét romlik.

Tovább a cikkhez

Elon Musk csak egyetlen szót twittelt, de az 3 milliárd dollárt ért

Reddites és twitteres körökben régóta van a kisbefektetők radarján a GameStop, ami jelenleg az egyik leginkább shortolt részvény a világon. A mögöttünk álló napokban azonban valósággal elszabadult a pokol a papírnál,  a kisbefektetők közösségi trédelésének köszönhetően már-már történelmi léptékű short squeeze alakult ki a részvénynél, egymást hergelve biztatják társaikat a daytraderek a vásárlásra, feltehetően komoly tőkeáttétel mellett. Ha mindez nem lenne elég, Elon Musk, a világ leggazagabb embere úgy gondolta, hogy ő is "beszáll a buliba" a Twitteren - ennek persze meg is lett a következménye.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulással nyithatnak az európai tőzsdék

 • Az Egyesült Államok vezető részvényindexei vegyes napot zártak tegnap: az S&P 500 és a Dow is lejjebb került, előbbi 0,2 százalékkal, míg utóbbi pedig 0,1 százalékkal. A Nasdaq ezzel szemben enyhén emelkedett, 0,1 százalékkal. A héten igazán beindul a gyorsjelentési szezon, több mint 100 S&P 500 cég teszi közzé a negyedéves beszámolóját, ráadásul ma van az egyik legizgalmasabb nap, hiszen ma jelent az Apple és a Tesla is. Az elemzők összességében arra számítanak, hogy az S&P 500 cégek profitja átlagban 5 százalékkal csökkent a bázisidőszakhoz képest.
 • Az ázsiai tőzsdéken mérsékelt elmozdulásokat láttunk szerdán, miután a befektetőket egyik oldalról optimizmusra ösztönzik az eddig látott szolid vállalati eredmények, viszont a másik oldalon ott vannak a koronavírus-járvány újbóli felerősödésével kapcsolatos aggodalmak. A Nikkei 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett, a hongkongi index pedig 0,1 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is felemás volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékot gyengült, a szingapúri tőzsde pedig 0,6 százalékot emelkedett.   
 • A határidős amerikai indexek a Nasdaqot leszámítva mínuszban vannak, a határidős DAX pedig 0,1 százalékos mínuszt vetít előre a nyitásra.
 • Makroadatok szempontjából szerdán külföldre irányul a figyelmünk, mert a Fed Nyíltpiaci Bizottsága is összeül, de ott is nagy meglepetés lenne, ha a Fed változtatna az aktuális kamatszinten. Itthon az MNB repotendere az előző heteknek megfelelően zajlik majd.
 • Az olaj árfolyama közel 0,5 százalékkal került feljebb a mai kereskedésben, a márciusi határidős WTI hordónként 53 dollárba kerül. Az arany árfolyama mérsékelten esik, unciánként 1849,1 dolláron áll most a jegyzés.
 • A forint tovább gyengült a mai kereskedésben, egy euróért 359,8 forintot kérnek, míg a dollár ára a 295,9 forintos szinten áll.

Ma teszi közzé gyorsjelentését a Tesla, az Apple, és a Facebook is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Ralph Orlowski/Getty Images

koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
koronavírus vakcina
Koronavírus
vakcina oltatás oltás

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-game