Előfizetői tartalom

Melyik a legjobb, legmegbízhatóbb koronavírus vakcina? - Pfizer, Moderna, Szputnyik V, Sinopharm, AstraZeneca?

Portfolio
Még nagyban folynak a koronavírus elleni oltóanyagok fejlesztései a világon, jelenleg több mint 70 különböző vakcina jár a humán klinikai tesztek fázisában, de a legjobb koronavírus vakcinák már sürgősségi engedélyeket kaptak és megkezdődhettek több országban az oltási kampányok. A gyógyszerhatóságok engedélyei alapján jelenleg a legmegbízhatóbb koronavírus vakcinák közé tartozik a Pfizer és a Moderna vakcinája, de több országban engedélyt kapott már az AstraZeneca vakcinája, az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm vakcinája is. Jelen állás szerint ezek lesznek az első körben elérhető koronavírus vakcinák Magyarországon, sőt, a Pfizer és a Moderna vakcinájával már el is kezdődött az oltás itthon.

Egy évvel ezelőtt, amikor elkezdtek szállingózni az első aggasztó hírek Kínából egy új, veszélyes koronavírusról, senki sem gondolta volna, hogy 12 hónappal később már lesz a világon hatékony és biztonságos vakcina ellene. Általánosságban az a vélekedés, hogy egy hatékony és biztonságos vakcina kifejlesztése 10 évbe telik. Az, hogy a koronavírus genetikai kódjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés