Előfizetői tartalom

Igazi nagyágyúk szálltak be egy amerikai big data-startupba

Portfolio
Egy milliárd dollárnyi friss tőkét kapott egy amerikai big data-startup, a Databricks, többek között olyan prominens vállalatok szálltak most be befektetőként, mint az Amazon és az Alphabet a Microsoft mellé, amely már régebb óta tulajdonos a cégben. A tranzakció alapján a Databricks értéke jelenleg 28 milliárd dollár, ez jóval magasabb, mint amilyen árazáson a legutóbbi, 2019-es tőkeemelés zajlott.

Sikeres tőkeemelést hajtott végre a Databricks, 1 milliárd dollárnyi friss forráshoz jutott a vállalat - írja a CNBC. Az amerikai startup big data-szolgáltatásokra specializálódott, vállalatoknak nyújt szolgáltatásokat nagy adathalmazok kezelésére és előkészíti őket elemzésre, valamint a mesterséges intelligencia-modellek bevezetését is támogatja megoldásaival. A mostani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés