FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Pfizer vakcina: ezek lehetnek az oltás utáni mellékhatások, szövődmények

Portfolio
Alig több mint egy évvel azután, hogy először elkezdtek érkezni a hírek Kínából egy új, veszélyes koronavírusról, az új technológiáknak köszönhetően elmondhatjuk, hogy már vannak engedélyezett koronavírus vakcinák a világon. A mai napig az EU-ban három koronavírus vakcina kapott zöld utat, ezeken kívül kettő, így összesen öt engedélyezett koronavírus vakcina van Magyarországon. A Pfizer/BioNTech vakcina kapta meg elsőként az engedélyt az EU-ban, majd a Moderna vakcina, végül az AstraZeneca vakcina. Európában és Magyarországon december vége óta zajlik az oltás a Pfizer/BioNTech vakcinával, amellyel a klinikai tesztek alapján elérhető a koronavírus védettség. Összeszedtük, hogy melyek a Pfizer/BioNTech koronavírus vakcina mellékhatásai és hogy melyik milyen arányban jelentkezett a klinikai tesztek során az alanyoknál.

A Pfizer/BioNTech vakcina A Pfizer és a BioNTech vakcinája az egyik új technológián alapuló harmadik generációs, úgynevezett mRNS-vakcina, az első olyan vakcina volt, ami az Egyesült Államokban és az Európai Unióban megkapta a gyógyszerhatóság engedélyét. Magyarországon december vége óta oltanak az amerikai gyógyszergyártó és a német biotechnológiai cég közösen fejlesztett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés