Előfizetői tartalom

Itt a világ egyik legnagyobb tőzsdei manipulátora, már szavak nélkül is pénzhegyeket mozgat meg

Portfolio
A világ technológiai fejlődésével együtt a közösségi média a mindennapok részévé vált, a különböző közösségi médiumok már olyan megkerülhetetlen tényezők, amelyek az élet szinte minden területén jelen vannak, beleértve a befektetéseket is. Nem véletlen, hogy megtörténhetett a Redditen látott tőzsdei lázadás, ahol a kisbefektetők egymást hergelve pumpálták fel a masszívan shortolt részvények árfolyamát, térdre kényszerítve ezzel több Wall Street-i hedge fundot. Akik véleményvezérek és hangjuk van a közösségi médiában, azok mostanra már könnyedén tudják befolyásolni a piacokat is, de van egy ember, aki mind fölött áll, akitől egy szó is elég, hogy tőzsdei felfordulást okozzon, és aki mindezt valószínűleg csak a saját szórakoztatására teszi, de már a piacfelügyeletnek is szemet szúrt: Elon Musk.

Elon Musk twitteres karrierje 2009 júniusában indult, de ekkor még bőven nem volt annyira ismert, mint most, viszont, ahogy az idő telt, úgy növekedett Musk hírneve és ezzel egyenesen arányosan Musk twitteres aktivitása is. Mostanra lényegében annyit posztol, hogy követhetetlenné vált, hogy éppen miről és mit ír ki (nagyjából ilyen állapot lehet Musk fejében is), de a rengeteg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés