Előfizetői tartalom

Most kiderül, hogyan viselték a magyar cégek a koronavírus második hullámát

Portfolio
A héten hivatalosan is elstartol a gyorsjelentési szezon a magyar tőzsdén, ami azért is különösen érdekes, mert arról az időszakról, a tavalyi negyedik negyedévről publikálják a hazai vállalatok a legfrissebb számaikat, amikor a koronavírus újabb hullámának megfékezése érdekében hozott korlátozások már érvényben voltak. Betekintést nyerhetünk tehát abba, hogy a magyar cégek hogyan élték meg a lezárásokat, voltak köztük olyanok, mint a 4iG, amelyek kevésbé szenvedték meg az időszakot, mint a ciklikus iparágak vállalatai, például a héten jelentő Rába, amelynek az eredményén valószínűleg alaposan meglátszottak a korlátozások. Mindemellett azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak a negyedik negyedéves, de a tavalyi egész éves számokat is publikálják a cégek, tehát világossá fog válni, hogy mekkora ütést mért a koronavírus a hazai vállatokra a válság előtti időszakhoz képest.

Rába Szerdán teszi közzé tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentését a Rába, az eddig látottak alapján a cég szempontjából kifejezetten gyenge lett a 2020-as év, bár a tavalyi harmadik negyedévben látszott a javulás több területen is. A vállalat árbevétele a tavalyi első 3 negyedévben 10,1 milliárd forinttal maradt el az előző évi értékesítéstől, értéke 27,8 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés