Előfizetői tartalom

Villámgyors összeomlás és csodálatos feltámadás a tőzsdéken

Portfolio
Egy évvel ezelőtt indult az a tőzsdei pánikeladási hullám, amelyet a kornavírus-járvány világméretű terjedése váltott ki. Bár a pandémia gazdasági válságba taszította a világot, a jegybanki és kormányzati szerepvállalás a pénzbőség ugrásszerű növekedéséhez vezetett, az irdatlan mértékű likviditás pedig megtalálta az útját a tőkepiacok felé és az eszközárak jelentős emelkedéséhez vezetett, sokak szerint olyan mértékben, ami már egyáltalán nem tükrözi a valós gazdasági helyzetet. Az évforduló alkalmából megnéztük, hogy hogy állnak a tőkepiaci árfolyamok a nagy zuhanás előtti szintekhez képest.

Megtalálta az útját a pénz A világban továbbra is tomboló koronavírus-járvány óriási zuhanást okozott tavaly a különböző eszközök árában, miután a befektetők pánikszerűen kezdték el kivonni a pénz a tőkepiacokról. Az amerikai S&P 500 részvényindexben 2020. február 20-át követően kezdett eszkalálódni az esés, így megvizsgáltuk, hogy ehhez a ponthoz képest...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái