Előfizetői tartalom

Növekedési pályán a Magyar Telekom, csak egyelőre az osztaléka nem

Jó éve volt 2020 a Magyar Telekomnak, emelkedett a bevétel és a profit, és még a menedzsment előrejelzéséhez képest is jobban teljesített a cég, joggal várhatnák a befektetők, hogy az osztalék is hízik, de nem. Sok pénzt költöttek 5G frekvenciákra, emiatt a részvényesi javadalmazás szinten marad, de az összetétele változik: kevesebb osztalék, több részvényvisszavásárlás. Sebaj, majd jövőre, a cég vezetése ugyanis növekvő pályára állítaná a részvényesi javadalmazást már csak az a kérdés, mennyire bátran közelítik az osztalékot a szabad cash flow alapján kifizethetőhöz. Bőven van tér felfelé.

2020 Erős volt a tavalyi negyedik negyedév a Magyar Telekomnál, a bevételek 3,6, az EBITDA 8,6, az adózott eredmény pedig 22,9 százalékkal lett magasabb, mint egy évvel korábban. Ráadásul minden fontosabb eredménysoron az elemzői várakozásoknál is magasabb számokat hozott a vállalat. Ha az egész éves számokat nézzük, gyakorlatilag minden fontosabb sarokszám esetében, amire...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái