GettyImages-1213336722
Üzlet

A Tesla-riválisok részvényeitől szabadulnak a befektetők, gyenge volt az értékesítés

Portfolio
A mai kereskedésben kifejezetten gyengén teljesítenek az elektromosautó-gyártók, köztük főleg a feltörekvő Tesla-riválisok. A gyengébb teljesítmény mögött elsősorban a Nio kedvezőtlenebb gyorsjelentése állhat, mivel a vártnál nagyobbak voltak a veszteségei, de emellett a februári értékesítések is gyengék voltak több gyártó esetében is.
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Az alábbi grafikonon láthatóak a mai teljesítmények. A Nio részvényei már közel 10 százalékkal kerültek lejjebb, de az XPeng és a Li Autó sem szerepel fényesen ma. A Tesla részvényei azonban csak mérsékelt mínuszban állnak.

A Nio esetében annak köszönhető a gyengébb szereplés, hogy a gyorsjelentése rosszabb lett az elemzők által vártnál. Az árbevétel nagyjából megfelelt a korábban becsült adatoknak és 1,02 milliárd dollár lett a várt 1,01 milliárd dollár helyett.

Az egy részvényre jutó veszteség azonban duplája lett az elemzők által becsült 0,07 dollárnak, vagyis 0,14 dollár lett.

Ennek ellenére a tavalyi negyedik negyedévben rekordmennyiségű volt az eladások száma, összesen 17 353 jármű. Egyelőre 2021-ben januárban 7 225 darab, míg februárban 5 578 elektromos autót értékesített a cég, ami év/év alapon jelentős növekedést mutat.

A Nio azt várja, hogy az első negyedévben 20 000 – 20 500 közötti járművet fog leszállítani majd.

A HSBC elemzője pedig a célárat is megemelte, a jelenlegi 44,7 dollárról 54 dollárra, de inkább a tartást javasolja vétel helyett, és ennek okát az erős versenyben látja a gyártók között.

A többi elektromosautó-gyártó részvényét sem kímélik ma a befektetők, mivel az XPeng és a Li Auto is gyengébben teljesít. Itt szintén a leszállítások száma okozhatott kisebb csalódást:

az Xpeng februárban 2223 darab, míg a Li Auto 2300 darab elektromos autót értékesített. Ez év/év alapon azonban így is jelentős emelkedést mutat.

A gyártók elsősorban a kínai újév miatti ünnepnapokat okolják az alacsonyabb számokért, illetve a koronavírus-járvány ismételt megjelenését egyes régiókban. Technikai szempontból azonban még egyetlen fontosabb támasz sem esett el.

(Yahoo Finance)

Címlapkép: Spencer Platt/Getty Images

jokai_ter_1-1332
izrael palesztina
koronavirus vilag
iskola járvány koronavírus
Remdesivir gyógyszer
GettyImages-1217363278

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
gazdasági kilátások cégvezető