Előfizetői tartalom

Nagy esés a magyar tőzsdén, Amerika is mínuszban zárt

Portfolio
Remekül kezdődött a hét a tengerentúli tőzsdéken, többek között a koronavírus-esetszámok kedvező alakulásának és az újabb nagy pénzügyi mentőcsomagnak köszönhetően szárnyaltak az indexek, tegnap azonban alábbhagyott a lendület, elsősorban a technológiai és a növekedési részvények alulteljesítésének köszönhetően lejjebb kerültek a vezető börzék. Az ázsiai tőzsdéken ma többnyire jó hangulatban telt a kereskedés, és Európában is erős volt a kezdés, így kezdetben folytatódott a tegnapi rali, amit részben az eurózóna stabil inflációs adatai hajtottak. A késő délelőtti órákban a kriptodevizákat is valósággal tépték a befektetők, a bitcoin jegyzése ismét átlépte az 50 000 dollárt. A délutáni órákra alábbhagyott a lendület, esést láthatunk a magyar tőzsdénél, ami az újabb korlátozó intézkedések belengetésével magyarázható többek között. Felemás nyitást láthattunk a tengerentúlon a technológiai papírok alulteljesítése mellett, beárnyékolja a hangulatot a legújabb makroadat, miszerint a vártnál kevésbé nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban februárban. Végül egyértelműen negatív tartományban zárt Amerika.

2021. március 03. 22:09 Elromlott a hangulat a végére, a Bézs Könyv sem hozott optimizmust Fokozatosan kúsznak felfelé a kötvényhozamok az USA-ban, a Fed Bézs könyve pedig csak kis év eleji javulást mutat az amerikai gazdasági környezetben, mindez pedig negatívan érinti a részvénypiacot....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái