frankfurt
Üzlet

Vegyes zárás Amerikában

Portfolio
A mai nap elfogadja az amerikai törvényhozás az Egyesült Államok valaha volt legnagyobb gazdaságösztönző csomagját. A kedvező hír ellenére az ázsiai tőzsdék jellemzően estek ma, viszont Európában kifejezetten jó hangulatban telt a hétfői kereskedés, a magyar tőzsde is pluszban zárt, élen a Mollal. A hangulat a tengerentúlon is rossz volt, egyedül a Dow tudott emelkedni.

Vegyes zárás: nagyot ment a Dow, de megint ütötték a tech-papírokat

0,97%-os pluszban zárt a Dow Jones, de a tech-részvények gyengélkedése miatt az S&P 500 nem tudott pluszban nyugovóra térni (-0,54%) és a Nasdaq 100 is esett (-1,29%). A Nasdaq-komponensek közül a Baidu esett a legnagyobbat, 11%-ot, de a Tesla is 5,84%-ot esett.

A DOW árfolyamának alakulása
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lassan 500 pontos pluszban a Dow

Erős zárás felé közelítünk, a Dow Jones már lassan 500 pontos pluszban van (1,54%). Az S&P 500 is pluszban van (0,23%), a tech-papírok viszont még mindig nem találnak magukra, így a Nasdaq még mindig mínuszban van (-1,29%)

A DOW árfolyamának alakulása
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megtáltosodtak a piacok

Egyre nagyobb az emelkedés a tengerentúlon: a Dow Jones 1,55%, az S&P 500 0,32% pluszban van, a Nasdaq 100 viszont még mindig több mint 1%-os mínuszban van. Pár órán belül elfogadhatják Biden koronavírus-mentőcsomagját, ezért veszik a befektetők a részvényeket.

A DOW árfolyamának alakulása
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Fölfelé húzzák a tőzsdéket

A mentőcsomagra várakozva veszik a részvényeket az amerikai befektetők. A Dow Jones 0,4%-os, az S&P 500 0,45%-os pluszban van, a tech-részvényeket viszont ma is kalapálják, így a Nasdaq 100 0,52%-os mínuszban van.

A DOW árfolyamának alakulása
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, ralizott a Mol

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 3 százalékkal került feljebb, a Richter 0,4 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékot emelkedett.

bux

Javul a hangulat

A nyitástól távolodva javul a hangulat az amerikai tőzsdéken, a Dow már 1 százalékos pluszban jár, míg az S&P 500 0,6 százalékkal került feljebb, és a Nasdaq is képes volt ledolgozni a korábbi mínuszt és jelenleg 0,1 százalék pluszban van. A hangulatot javíthatták David Tepper kijelentései, hiszen a milliárdos befektető szerint a hozamemelkedés nagy részén már túl van a piac és a következő hónapokban stabilizálódás jöhet, ami kedvező lenne a részvények számára.

dow

Mindeközben Európában közelítünk a piaczárás felé, és a hangulat továbbra is kifejezetten jó, a német tőzsde már közel 3 százalékos pluszban jár.

A milliárdos befektető szerint vége lehet a folyamatnak, ami miatt hetek óta ütik a részvényeket

David Tepper, az Appaloosa Management alapítójának piaci kommentárjai jellemzően képesek megmozgatni a piacokat, a befektető pedig most azt állítja, hogy nagyon nehéz pesszimistának lenni a részvényekre, és szerinte a kötvénypiaci eladási hullámnak – amely hozamemelkedéshez és egyben általános részvénypiaci hangulatromláshoz vezetett - valószínűleg vége van.

Tovább a cikkhez

Felemás nyitás Amerikában

Felemás nyitást láttunk a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 0,5 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékot esett. Bár az amerikai szenátus hétvégén elfogadta Biden 1900 milliárd dolláros fiskális csomagját, a részvénypiaci hatás elmaradt, hiszen az agresszív fiskális költekezés, együtt a gyors újranyitással, erősíti a rövidtávú inflációs aggodalmakat, ami hozzájárult a kötvényhozamok emelkedéséhez, amely folyamat felerősíti a magas értékeltségű részvényekből a szétütött papírok felé történő rotációt - részben ez magyarázza a Nasdaq alulteljesítését.

dow

Vegyes nyitás jöhet Amerikában

Vegyes nyitásra lehet számítani a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow 0,1 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 1 százalékos mínuszban nyithat. A tech részvények alulteljesítés annak tudható be, hogy az újabb körös gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos fejlemények hatására tovább másztak felfelé a kötvényhozamok, ami elsősorban a tech részvényeknek kedvezőtlen.

dowhati

Mit mutatnak a piaci indikátorok? Szórjuk ki az összes részvényünket a nagy technológiai papírok gye

A technikai elemzésben a leggyakrabban az adott eszköz árfolyamának vizsgálata történik meg. Ám ha ez egy részvényindex, amely egy-egy szektort, ágazatot reprezentálja, esetleg magát a teljes piacit tükrözi, akkor egy igen részletes módszertan is elővehető, ami sokat elárul az adott index belső erejéről. Ilyenkor meg lehet nézni, hogy az adott mutatót valójában a komponensek mekkora hányada viszi előre, vagy éppen lefelé. A háttérben húzódó hangulatról árulkodik az is, hogy mennyi papír volt képes új éves csúcsra futni, vagy ugyanezen időtávon mélypontot beállítani. Szintén fontosak lehetnek az adott index derivatív piacának jelzései, vagy a hozzá kapcsolódó volatilitásra vonatkozó termék alakulása.

Tovább a cikkhez

Kitart a jó hangulat Európában

Ahogy ráfordulunk a délután első felére, továbbra is jó hangulatban telik a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken, a BUX is pluszban jár. A jó hangulat részben annak köszönhető, hogy az amerikai szenátus elfogadta a Joe Biden által javasolt 1900 milliárd dolláros mentőcsomagot, amivel további likviditás kerülhet a rendszerbe. Ma jellemzően azok a részvények teljesítenek jó, amelyeknek kifejezetten jó a gazdasági helyreállás, mint a légitársaságok és utazási cégek, de  jól teljesítenek ma az autógyártók és a bankpapírok is.

A rossz hír is jó hír? - Szárnyal az olaj

A Brent olajtípus árfolyama a koronavírus-járvány kezdete óta először emelkedett 70 dollár fölé hétfőn, míg az amerikai WTI típus jegyzése 2 éves csúcsra ugrott azt követően, hogy támadás érte a szaúdi olajlétesítményeket.

Tovább a cikkhez

Amerikai részvények elemzése japán gyertyák segítségével – online előadás ma este

Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Milyen időtávon érdemes őket használni? Milyen főbb formációkat javasolt figyelni és ezek mit jelentenek? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról a ma esti online előadásunkon.

Tovább a cikkhez

Tépik a Molt

Kedvező nemzetközi hangulat mellett emelkedik a magyar tőzsde hétfő délelőtt, a BUX 0,5 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemás képet mutatnak, a Mol azonban a messze kiemelkedik, ami részben az olajárak emelkedésének tudható be, a Brent árfolyama tavaly januári szintre emelkedett ma, míg a WTI két éves csúcson is járt.

Ne is törődj a tőzsdei eséssel, ezekre az alapokra érdemes figyelni!

Kimondottan kedvezőtlen piaci mozgásokat láthattunk az elmúlt hetekben a vezető tengerentúli tőzsdéken, az emelkedő kötvényhozamok és a feléledő inflációs félelmek indíthatták el az egyesek szerint már régóta esedékes korrekciót. A lejtmenetben kimondottan rosszul teljesítenek a növekedési potenciáljuk alapján árazott részvények, ám ez az ideiglenes visszaesés nem jelenti azt, hogy csökkent volna az érdeklődés a technológiai vállalatok teljesítményét követő alapok iránt, sőt – érdekes elemzéssel állt elő egy amerikai befektetési bank.

Tovább a cikkhez

Megtették a hatásukat az amerikai lépések: elkezdődött a Huawei visszaszorulása, és nem csak a mobil

Nem csak az okostelefonok piacán, de a cég számára kiemelten fontos hálózati eszközök piacán is teret veszített a Huawei tavaly a nyugati riválisokkal szemben Kínán kívül egy friss iparági elemzés szerint, ami azt jelzi, hogy az amerikai szankciók és a kínai vállalat elleni hadjárat kezdi éreztetni hatásait.

Tovább a cikkhez

Egy évvel halasztják Magyarországon az egységes elektronikus tőzsdei beszámolást

Döntés született az egységes elektronikus beszámolási formátum (ESEF) magyarországi halasztásáról. Az EU tagállamok többsége, így a környező országok közül többen már jelezték az Európai Bizottság felé, hogy élnek az egy éves halasztási lehetőséggel. A tőzsdei cégek számára a 2020-as éves pénzügyi beszámolók elkészítése után célszerű elkezdeni a felkészülést a 2021-es éves jelentést érintő ESEF követelmények alkalmazására.

Tovább a cikkhez

Erős nyitás Európában

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,7 százalékos erősödése mellett, a CAC 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 0,7 százalékot emelkedett. A milánói börze is feljebb került 0,9 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,7 százalékot erősödött. A felemás gazdasági adatokat emészthetik ma a befektetők, Kína exportja nagyot nőtt az év első két hónapjában, ami javuló globális keresletre utal. Ezzel szemben januárban csökkent az ipari termelés Németországban, miután az előző nyolc hónapban még növekedést jegyeztek fel, és az elemzők a tárgyhónapra is növekedést vártak. Mindemellett az amerikai szenátus elfogadta az 1900 milliárd dollár mentőcsomagot, így megvan rá az esély, hogy azt már március 14. előtt törvénybe iktathatják, amikor is a jelenlegi munkanélküli segélyek lejárnak. A rendszerbe jutó további nagymértékű likviditás is javíthatja a hangulatot ma a tőzsdéken.

dax7

Megfogta az Isten lábát Svájc legnagyobb bankjánál Hollandia egyik legismertebb bankára

Európa egyik legjobban fizetett bankára lehet Ralph Hamers, aki 2020 második felében jött el a holland ING Banktól a svájci UBS-hez – írja a Financial Times.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde

Mérsékelten emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,3 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban, melynek árfolyama 1,3 százalékkal került feljebb, ami részben az olajárak ralijának köszönhető. Eközben az OTP 0,3 százalékot gyengült, a Richter 0,3 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom pedig pénteki záróértéke közelében jár.

bux

Még székébe se ült az UniCredit új elnöke, máris támadják

Megkérdőjelezhető Pier Carlo Padoan függetlensége, akit április 15-ével az UniCredit elnöki székébe neveztek ki – véli az olasz bankcsoport egyik aktivista részvényese.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés Európában

  • Volatilis kereskedést követően komoly pluszban zárták a múlt pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a Dow 1,9 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 2 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 1,6 százalékos pluszban zárt. Javította a hangulatot, hogy pénteken a vártnál kedvezőbb munkaerőpiaci adat érkezett, bár ez együtt járt a kötvényhozamok további emelkedésével is, ami a kereskedés első részében mínuszba lökte a vezető indexeket, majd innen jött később a felpattanás.
  • Az ázsiai tőzsdék jellemzően gyengültek hétfőn annak ellenére, hogy az amerikai szenátus hétvégén elfogadta az újabb gazdaságélénkítő csomagot. A sanghaji börze 1,8 százalékot esett, míg a Nikkei 0,4 százalékkal került lejjebb, a hongkongi index pedig 1,4 százalékot gyengült. Ázsia más részein felemás volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 1 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri index 2 százalékot emelkedett.
  • A határidős amerikai indexek mérsékelt mínuszban tartózkodnak, míg a határidős DAX 0,5 százalékos pluszt vetít előre a hétfői piacnyitásra.
  • Hétfőn az MNB a januári értékpapírpiaci statisztikát közli reggel, majd délelőtt a Pénzügyminisztérium a költségvetés helyzetének februári előzetes adatait teszi közzé. Németországban az ipar januári számaiból további információt kaphatunk arról, mekkora csapást jelent a járvány tombolása 2021-ben a gazdaságra nézve.
  • Az olaj árfolyama tovább ralizik ma reggel, a Brent típus jegyzése 1,5 százalékkal került feljebb, így hordónként 71 dolláron áll, míg a WTI 67,1 dolláron. Az arany árfolyama 0,3 százalékkal került feljebb, jelenleg 1704,7 dollárba kerül egy uncia arany.

A témában Portfolio Podcastot is készítettünk, ahol Szemán Ákos, a Portfolio elemzője Pletscher Tamással, az Erste olaj- és gázipari elemzőjével beszélgetett.

  • A forint árfolyama gyengül ma reggel, egy euró jelenleg 367 forint, míg a dollár a 308,7 forintos szinten áll.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
fukusima
tőzsde, grafikon, trend,
GettyImages-507980012 (13)

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
facebook