Előfizetői tartalom

Fordulat a Waberer'snél, 10 veszteséges negyedév után nullszaldós a vállalat

Portfolio
A Waberer’s is alaposan megszenvedte a koronavírus-járványt, azonban az év második felére már látszottak a javulás jelei, sőt, a negyedik negyedévben az EBITDA már mérsékelten emelkedett is, és 10 egymást követő veszteséges negyedév után a vállalat nullszaldós lett adózott eredmény soron. A Nemzetközi Fuvarozási szegmens árbevétele visszaesett, azonban a Regionális Kontrakt Logisztikai szegmens bevétele nőtt a negyedévben, hasonló tendencia látszott EBITDA soron is, az ITS-nél jelentős visszaesést, az RCL-nél jelentős növekedést ért el a cég.

A Waberer’s árbevétele 16,6 százalékkal 143 millió euróra csökkent 2020 negyedik negyedévében, míg az éves árbevétel 126,8 millió eurós csökkenés mellett 569,3 millió euró volt 2020-ban, ami 18,2 százalékos visszaesésnek felet meg. Mind a negyedik negyedéves, mind az éves árbevétel csökkenése elsősorban az ITS szegmensben végrehajtott flottaméret csökkenés miatt következett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés