Előfizetői tartalom

Megvan a magyarázat, hogy mi okozhatott rejtélyes, vad mozgásokat kínai internetes részvényeknél

Portfolio
Vad mozgásokat mutattak múlt héten kínai internetes vállalatok amerikai tőzsdén kereskedett részvényei, ami mögött részben egy alap kényszerlikvidálásai állhatnak traderektől származó információk szerint. Vannak olyan szakértők azonban, akik szerint az esések túlzottak voltak és inkább technikai jellegűek, a fundamentumok ugyanis nem változtak a kínai internetes óriásoknál, így jó vételi lehetőséget teremtett most a papírok múlt heti mélyrepülése.

Meredek esést szenvedtek el múlt héten az amerikai tőzsdéken forgó kínai részvények, ami már csak hab volt a tortán a hetek óta tartó korrekció után. Egy trader szerint, aki benne volt a kínai internetrészvények pénteki van kereskedésében, a múlt heti eladási hullám elsődleges oka az volt, hogy egy alap, az Archegos Capital Management kénytelen volt lezárni a pozícióit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés