ecuador
Üzlet

Koronavírus: van egy ország, ahol már a harmadik egészségügyi minisztert nevezik ki 40 nap alatt

MTI
Lemondott tisztségéről kevesebb mint három hét után Mauro Falconí ecuadori egészségügyi miniszter, a dél-amerikai ország harmadik egészségügyi minisztere az elmúlt 40 napban, helyére Lenín Moreno elnök Camilo Salinas orvost és politikust nevezte ki csütörtökön.

Falconí lemondását maga Moreno kérte, miután a helyi média arról számolt be, hogy a fővárosban, Quitóban idősebb állampolgároknak több mint nyolc órát kellett várniuk sorokban oltópontoknál, hogy megkapják a koronavírus elleni védőoltásukat. Az El Comercio című napilap szerint koordinációs problémák miatt hasonló esetek előfordultak az ország második legnépesebb városában, Quayaquilben is.

Falconí elődjét, Rodolfo Farfánt - aki húsz napig se vezette a tárcát - március 1-jén nevezték ki Juan Carlos Zevallos helyére, aki február végén mondott le tisztségéről olyan állítások közepette, amelyek szerint előnyben részesítette egy családtagját másokkal együtt az oltási programban. Farfán március 19-én mondott le, azután, hogy a helyi ügyészség vizsgálatot indított annak kiderítésére: történtek-e kivételezések az országban a koronavírus elleni védőoltások beadásánál.

Az El Universo szerint Salinas a csaknem négy éve regnáló kormány hatodik egészségügyi minisztere, és az ötödik a koronavírus-járvány kezdete óta.

A körülbelül 17 millió lakosú Ecuadorban eddig 328 millió koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető csaknem 12 ezer halálesetet regisztráltak.

Címlapkép: Getty Images

norvegia_shutter-20171116
kinai hajok
GettyImages-1225631797
washington dc
space ship
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendi, vagy nem trendi? Ez itt a kérdés
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
GettyImages-1225631797