Előfizetői tartalom

Kezdenek túlhevülni a tőzsdék, gyűlnek a figyelmeztető jelek

Több mint egy éve tart a globális tőzsdei rali, amit csak kisebb korrekciók tudtak megakasztani. Az alacsony kamatok, a likviditásbőség, a jegybanki és kormányzati stimulusok hatására egymás után dőlnek a rekordok a részvénypiacok, de egyre több jel utal arra, hogy hamarosan újabb esés jöhet a tőzsdéken. Nem gondoljuk azt, hogy a ralinak vége lenne, vagy hogy érdemes lenne nagy tételben shortolni a részvénypiacokat, szembemenni a világ kormányaival és jegybankjaival, amelyek felfoghatatlan összegeket pumpálnak a gazdaságba, és az is igaz, hogy azok a guruk, akik megpróbálják bemondani a tőzsdei rali végét, azok ezzel a kísérletükkel jellemzően rendre elbuknak, így ehelyett mi inkább csak mutatunk néhány olyan figyelmeztető jelet, ami óvatosságra intheti a befektetőket. Begyorsuló szakaszban a tőzsdék, itt már érdemes óvatosabbnak lenni.

Kezdenek túlhevülni a részvénypiacok A tavalyi 16 százalék után idén további 10 százalékot emelkedett a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az S&P 500. Az elmúlt napokban az emelkedés meredekséget váltott, és a napi grafikonon az RSI értéke 72-re emelkedett, vagyis túlvetté vált. Utoljára a mostaninál magasabb értéket tavaly szeptember elején láthattunk (igaz, akkor...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái