bear
Üzlet

Vegyesen zárt a nagy debütálás napján Amerika, ugrott az olaj

Portfolio
Napközben új történelmi csúcson járt mindhárom vezető részvényindex, de zárásra csak a Dow Jones tudott mérsékelt pluszban maradni, főként a technológia-túlsúlyos Nasdaq szenvedett a kereskedés során. Közben az amerikai WTI olajfajta 63 dollár közelébe ugrott este azután, hogy a Fed pozitív üzeneteket jelzett az amerikai gazdaság tavaszi kilábalási folyamatáról, fokozódó munkahelyteremtésről számolt például be.

Vegyesen zárt a nagy debütálás napján Amerika, ugrott az olaj

Napközben új történelmi csúcson járt mindhárom vezető részvényindex, de zárásra csak a Dow Jones tudott mérsékelt pluszban maradni, főként a technológia-túlsúlyos Nasdaq szenvedett a kereskedés során. Közben az amerikai WTI olajfajta 63 dollár közelébe ugrott este azután, hogy a Fed pozitív üzeneteket jelzett az amerikai gazdaság tavaszi kilábalási folyamatáról, fokozódó munkahelyteremtésről számolt például be.

Az amerikai gyorsjelentési szezon első napján a nagy befektetési bankok kedvező eredményei segítették a szektort, illetve a szélesebb értelemben vett részvénypiacot is, de közben a Fed azon jelzése, hogy a gazdasági fellendüléssel picit az infláció is emelkedhetett, a technológiai szektor részvényei megint szenvedtek (igaz már a Fed jelzése előtt is süllyedni kezdtek). Végül a Nasdaq 1,1%-os mínuszban zárt, az S&P 0,5%-os csökkenést mutatott, a Dow Jones viszont 0,1%-os emelkedést tudott felmutatni.Amint arról külön nagycikket írtunk: ma debütált a legnagyobb kriptotőzsde magán a tőzsdén és végül 328,3 dolláros árfolyamon zárt, amellyel záráskor közel 86 milliárd dolláros piaci kapitalizáció adódik.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Komoly mínuszban zárt a BUX

A magyar tőzsde alulteljesített ma a nemzetközi mezőnyben, a BUX-index 0,8 százalékos mínuszban zárta a napot. A magyar blue chipek közül az OTP részvényei 0,2 százalékkal, a Mol papírjai pedig 1,6 százalékkal kerültek lejjebb. A Richter árfolyama 1,8 százalékot esett, a Magyar Telekom részvényei pedig 1,9 százalékkal kerültek feljebb.

bucx

Óvatos emelkedés Amerikában, vegyesen teljesítenek a nagybankok

A várakozásoknak megfelelően jól nyitottak az amerikai börzék, a Dow Jones 0,3 százalékos pluszban áll, az S&P 500 stagnál, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal került feljebb.

dji

A nagyobb pénzintézetek eredménybeszámolójával indult az első negyedéves tőzsdei jelentési szezon. A piacnyitás előtt a JPMorgan Chase, a Goldman Sachs és a Wells Fargo publikálta mérlegbeszámolóját, vegyes képet láthatunk: a Goldman rekordbevételt tudott jelenteni, a JPMorgan is jobban teljesített az elemzői konszenzusnál, ám a Wells Fargo alulmúlta a várakozásokat - ennek megfelelően előbbi részvényárfolyama 2,9 százalékkal került feljebb, míg a Wells Fargo jegyzése 1,2 százalékot esett, a pozitív eredmények ellenére a JPMorgan papírja pedig 1,4 százalékos mínuszban van.

wellsfr

Egyre rosszabb a helyzet a magyar tőzsdén

A késődélutáni órákban egyre rosszabb a helyzet a magyar tőzsdén, a felemás európai légkörben a BUX teljesít messze a legrosszabbul a maga 1,6 százalékos mínuszával.

A kimondottan rossz teljesítményt többek között a Molnak köszönhetjük, az olajcég részvénye 3,1 százalékos mínuszban van jelenleg.

mol

Mindeközben a Brent és a WTI jegyzése is 1,6 százalékos pluszban áll, a versenytársak is többnyire jól teljesítenek, a Mollal ellentétben.

Elképesztő előrejelzés érkezett a tech óriás részvényére – Szárnyalni fog az árfolyam?

A Jefferies technológiai cégekre specializálódott elemzője, Brent Thill nézett utána részletesen az Amazon jelenlegi árazásának, a szakember véleménye szerint a tech óriás papírja durván alulértékelt lehet, 75 százalékos felértékelődési potenciált lát hosszabb távon a részvény számára Thill – és ebbe a számba még nincs is belekalkulálva több, potenciálisan többmilliárdos bevétellel kecsegtető terjeszkedési lehetőség sem.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet a tengerentúlon

A kereskedést megelőző adatok alapján jól nyithatnak az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones és az S&P 500 0,2 százalékkal kerülhet feljebb, míg a tech-túlsúlyos Nasdaq 0,6 százalékkal emelkedhet a nyitást követően.

nasdaq

Itt a magyar tőzsde idei sztárja, üstökösként szárnyalt a részvény

Egészen elképesztő árfolyamemelkedést láthattunk a BUX Indexhez nemrég "csatlakozó" vállalat, a Masterplast részvényénél az elmúlt hónapokban. Persze a rendkívüli teljesítmény nem (csak) a kisbefektetői spekuláció eredménye, számos komoly, a vállalat működését és jövőbeli kilátásait alapvetően meghatározó és befolyásoló esemény is történt a Masterplast háza táján. Írásunkban összefoglaljuk a fontosabb mérföldköveket, amik a sztárpapír titulus felé vezető utat kövezték ki a Masterplast előtt.

Tovább a cikkhez

Komoly mínuszban a magyar tőzsde

A bizonytalan nemzetközi közhangulatban kimondottan rosszul teljesít a magyar tőzsde, a BUX jelenleg 0,9 százalékos mínuszban van. A rossz eredményt többek között a Mol teljesítményének köszönhetjük, az olajvállalat részvénye 2,3 százalékot esett eddig a mai kereskedésben, de 0,7 százalékkal lejjebb került az OTP és fél százalékkal a Richter is, egyedül a Magyar Telekom tudott ma a blue chipek közül emelkedni: jelenleg 1,7 százalékos a plusz a részvénynél.

A kimondottan rossz teljesítményt annak ellenére láthatjuk, hogy havi összevetésben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben februárban az ipari termelés, 4,8 százalékkal, majd Írország (+4,2 százalék) és Horvátország (+3,4 százalék) következett.

buxika

Szárnyal a Goldman a gyorsjelentés után: rekordbevételt értek el

17,7 milliárd dolláros  várt feletti bevételről és 18,6 dolláros szintén várt feletti egy részvényre jutó eredményről szá,molt be a Goldman Sachs az idei első negyedévre vonatkozóan. A bank részvényeinek árfolyama közel 2 százalékos pluszba lendültek a gyorsjelentés közzététele utáni percekben.

Tovább a cikkhez

Megütötték a Mol részvényeit

Nem teljesítenek jól ma a Mol részvényei, és már közel 2,7 százalékos mínuszban állnak reggel óta, év eleje óta 7,5 százalékkal kerültek lejjebb 2022 forintra. Mindezt annak ellenére, hogy az olajár is emelkedik, és a szektortársak is jobban teljesítenek.

mlllb

A forgalom értéke is kiugró ma, jóval magasabb az elmúlt 30 nap átlagánál, már 2,25 milliárd forintnál tart, miközben mostanában az egész napi átlag 2,45 milliárd forint körül alakult. Ezzel a Mol a BÉT második legforgalmasabb papírja az OTP mögött, ahol a kereskedés volumene 4,9 milliárd forint.

molforgggg

Keresi az irányt Európa

A kezdeti jobb teljesítmény után mérséklődött a hangulat az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a DAX stagnál, a francia CAC 0,4 százalékos pluszban van, míg a FTSE 0,1 százalékkal tudott feljebb kerülni, a magyar BUX szintén 0,1 százalékos pluszban van.

Az emelkedést a lengyel tőzsde vezeti a maga 1,1 százalékos pluszával, a remek hangulat többek között annak tudható be, hogy a Fitch nemzetközi hitelminősítő nemrég közzétett elemzése szerint a lengyel gazdaságban az idén 4,1 százalékos, 2022-ben pedig 4,7 százalékos GDP-növekedés jöhet majd.

Rekordszinten a bitcoin a Coinbase tőzsdei debütálása előtt

Ma eddig 1,45 százalékkal került feljebb a legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptodeviza, a bitcoin jegyzése, ezzel ismét új csúcson jár a coin, idén eddig 123,1 százalékos a plusz.

Befektetők tömegei a Coinbase mai, közvetlen tőzsdei bevezetésére figyel, hiszen ez egy igazi mérföldkőnek számít a kriptoökoszisztéma számára. A korábbi beadvány alapján arra lehetett számítani, hogy a vállalat értéke durván 90 milliárd dollár lehet, most azonban meghatároztak egy referenciaárat a részvényekre, amivel jóval kisebb vállalatértéket kapunk - egy szó mint száz, érdemes lesz figyelni a DPO alakulását.

btc1,45

Itt a nagy nap: tőzsdére megy a Coinbase, de van egy kis bökkenő

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész befektetési világ a Coinbase mai, közvetlen tőzsdei bevezetésére figyel, hiszen ez egy igazi mérföldkőnek számít a kriptoökoszisztéma számára. A korábbi beadvány alapján arra lehetett számítani, hogy a vállalat értéke durván 90 milliárd dollár lehet, most azonban meghatároztak egy referenciaárat a részvényekre, amivel jóval kisebb vállalatértéket kapunk.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék is

A kereskedés megkezdését követően összességében pozitív képet mutatnak az európai börzék, a vezető részvényindexek közül a DAX 0,1 százalékkal, a CAC 0,4 százalékkal került feljebb, míg a brit FTSE 0,1 százalékot esett. Kisebb pluszban áll emellett az olasz, a svájci és a belga börze is, míg a spanyol tőzsde lejjebb került.

cac

Jól kezdi a napot a magyar tőzsde

Emelkedéssel kezdi a napot a BUX Index, amely 0,3 százalékkal került feljebb a nyitást követően. A magyar blue chipek közül az OTP és a Richter is 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,4 százalékos pluszban van, a Magyar Telekom viszont fél százalékkal lejjebb került a nyitásban.

bux

12 milliárd forintos rekordberuházás a Waberer'snél

A járványhelyzet ellenére is minden idők egyik legnagyobb szabású járműberuházására készül a Waberer’s – a cég a Volvo és a Renault legmodernebb modelljeivel korszerűsíti járműparkját, egy rekordméretű, összesen 12 milliárd forint értékű megrendelés keretében.

Tovább a cikkhez

Brutális rali, megállíthatatlan Elon Musk kedvenc kriptodevizája

Az eredetileg poénnak szánt Dogecoin nemrég a világ egyik leggazdagabb emberének tweetjei jóvoltából a kisbefektetők célpontjává vált, elképesztő ralit generálva a kriptodeviza árfolyamában. Láthattunk nagyon komoly emelkedéseket az elmúlt hónapokban, a most tapasztalt ralinak azonban pszichológiai jelentősége is van, ugyanis egy nagyon fontos mérföldkövet, a 10 centes szintet sikerült elérnie – és túlszárnyalnia – a jegyzésnek.

Tovább a cikkhez

Citi: Annyi áramot fogyaszt a bitcoin, hogy lassan szigorú szabályozás jöhet a bányászatban

A bitcoin bányászat 66-szor több elektromos áramot fogyaszt, mint 2015-ben, és a Citigroup szerint az ehhez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás valószínűleg szigorúbb szabályozást fog maga után vonni.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet Európa piacain

  • A vezető amerikai részvényindexek vegyes teljesítményt nyújtottak tegnap, a Nasdaq 1,1 százalékkal került feljebb, míg 0,2 százalékos mínuszban zárt a Dow Jones, az S&P 500 pedig 0,3 százalékkal került feljebb. Elsősorban a technológiai részvényeknek volt jó napja, míg a Johnson & Johnson papírjai gyengélkedtek, miután az amerikai gyógyszerfelügyelet a cég koronavírus-vakcinájának szüneteltetését javasolta vérrögképződés miatt. A tech cégeken kívül remek napjuk volt tegnap a kriptodevizáknak is, többek között a bitcoin új csúcsra tudott ugrani, de az ethereum jegyzése is szárnyalt.
  • A felemás amerikai teljesítményt követően ugyancsak vegyes teljesítményt mutattak ma az ázsiai tőzsdék: a japán Nikkei 0,4 százalékkal lejjebb került, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékot emelkedett, míg a Hong Kong-i tőzsde 1,2 százalékot ralizott, a shanghaji börze pedig 0,2 százalékkal került feljebb, az ausztrál börze szintén feljebb került, 0,3 százalékkal.
  • A határidős amerikai indexek vegyes hangulatú piacnyitást jeleznek előre, a határidős DAX enyhe esést vetít előre az európai piacnyitásra.  
  • Gazdasági adatok szempontjából a KSH mareggel közli az ipar februári részletes adatát, az előzetes számok alapján meglepően jól teljesített a magyar ipar a koronavírus-járvány harmadik hullámában, most kiderül, minek volt ez köszönhető. Az Eurostat szintén az ipar számaival rukkol majd elő, így európai összehasonlítást is kapunk a magyar teljesítményről. Este pedig a Fed szokásos Bézs könyve jelenik meg az amerikai gazdasági aktivitásról.
  • Az olaj árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb ma, így egy hordó Brent ára jelenleg 63,9 dollár, míg a WTI típusé 60,9 dollár. Az arany árfolyama unciánként 0,1 százalékos mínuszban áll 1744 dolláron.
  • A forint árfolyama jelenleg stagnál, most 359 forint 30 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 300 forint 40 filléres szinten állnak a jegyzések.
  • A tengerentúlon ma teszi közzé első negyedéves számait a JPMorgan, a Goldman Sachs és a Wells Fargo is.

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

amazon_shutter-20180202
skócia niNicola Sturgeon
mosógép mosás ruha getty stock
elon musk

Kiszámoló Mennyi az órabéred

Az, hogy milyen órabérért dolgozik egy alkalmazott, látszólag egyszerű kérdés. Keres X ezer forintot havonta, ezért...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megbízások, kockázatkezelés, grafikonosdi.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Jogász

Jogász
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
pfizer vakcina oltás