Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

Brutális forgalommal esik a Richter

Portfolio
Több izgalmas esemény is mozgatta ma a magyar tőzsdét, egyrészt a Reuters tegnap arról számolt be, hogy az OTP történetének legnagyobb összegű bankvásárlását hajthatja végre. Ma délután pedig a főszerepet a Richter vett át az OTP-től, hiszen nagyon magas forgalommal esik ma délután a papír, amivel jelenleg a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén.

Heves mozgásokat láttunk ma a magyar tőzsdén, a BUX a napot emelkedéssel indította, majd a hamar nem-kis mínuszba fordult, ahonnan végül mégis sikerült felpattannia, részbe az OTP-nek köszönhetően. Délutánra azonban egy másik hazai blue chip került a reflektorfénybe, hiszen a Richter brutálisan magas forgalommal esik, jelenleg 1,6 százalékos mínuszban van a papír.

richter

A forgalmat tekintve a részvény 15:45-ig elérte 3,3 milliárd forintot, amivel jelenleg a legforgalmasabb részvény a Budapesti Értéktőzsdén, amely cím egyébként jellemzően az OTP-t illeti.

Vállalati hír egyébként nem érkezett a Richtertől és nem is várunk semmilyen bejelentést a cégtől, így a mozgásnak technikai oka lehet. Ahogy a legutóbbi technikai elemzésünkben is írtuk, a gyógyszercég a legerősebb közép és hosszútávon a nagy magyar papírok között, de rövidtávon kifejezetten aggasztóvá vált a helyzete április folyamán. A mostani időszakot sokan profitrealizálásokra használják fel, és elsősorban nem a rövidtávú spekulánsok. Érdekes, hogy a volatilitás nem csökkent le, de nem is igazán ugrott meg, ennek ciklusai hamarosan visszatérhetnek, ami kiszámíthatóbbá teszi majd a Richter piacát.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

pascalsoirot_gettyimages
GettyImages-1211246431 (3)
bét
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
védettségi igazolvány pénztárca