Előfizetői tartalom

Alaposan meglepte az elemzőket a BP, de továbbra is nyögi a múlt terheit

Portfolio
Ma tette közzé első negyedéves számait az egyik nagyobb európai olajtársaság, a BP, amely alaposan felülteljesítette az elemzői várakozásokat és bejelentette, hogy folytatják a saját részvények vásárlását is. A társaság azonban továbbra is több mint 1 milliárd dollárt fizet a 11 éve bekövetkezett olajszennyezése kapcsán, ami a Mexikói-öbölben történt. Mindeközben pedig haladnak az energetikai átalakulás terén is.

A társaság vezérigazgatója, Bernard Looney azt mondta, hogy: Egy bizonytalanságokkal teli éven van túl a világ és a vállalat is. Számos kérdés merülhetett fel és jogosan, de úgy gondolom, hogy a mai eredmények ezek közül sokra választ adnak. Ehhez azt is hozzáfűzte, hogy: Az eredmények azt mutatják, hogy lehetséges egyszerre két dolgot tenni. Egyrészt kompetitív hozamot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés