ether
Üzlet

Milyen bitcoin? Az ethereum az új sztár, brutális célár érkezett

Portfolio
Még januárban, amikor a világ második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénzével, az ethereummal alig több mint 1200 dolláron kereskedtek, egy intézményi befektető merészen megjósolta a 3000 dolláros szint fölé való emelkedést, azzal indokolva mindezt, hogy a befektetők túlságosan is figyelmen kívül hagyják a kriptodevizát. Alig öt hónappal később ez a jóslat már be is jött: az ethereum csak idén több, mint 450 százalékot emelkedett, és ma reggelre átlépte a 4000 dolláros szintet. Most ugyanez a befektető, Megan Kaspar, a Magnetic digitális befektetési vállalat társalapítója az év végére 8000 és 10 000 dollár közötti ársávba emelte a célárat, és azt is elmondta, hogy mi lehet majd az oka a szárnyalásnak.

Kaspar nemrég a Yahoo Finance Live-on fejtette ki vélekedését, hivatkozva a kriptopénz hálózatához még az idén érkező új frissítésekre - a hálózat a tranzakciók megerősítésére ugyanis a bitcoin által használt módszerről egy sokkal kevésbé energiaigényes módszerre tervez áttérni. A bitcoin úgynevezett proof of work módszerével ellentétben, amely a bányászokat jutalmazza, akik egymással versenyezve számítógépeket és energiát használnak a tranzakciók rögzítésére és megerősítésére a blokkláncon, az ethereum a vélhetően hatékonyabb proof of stake modellt tervezi bevezetni, amely véletlenszerűen választ ki egy blokkérvényesítőt az alapján, hogy mennyi ethereum felett rendelkezik.

A proof of stake-re való áttérés a blokkérvényesítésnél 99,9 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, így az ethereum zöld technológiává válik

- magyarázta Kaspar.

Tehát csak ez a frissítés a hálózaton önmagában képes lenne az ethereumot egy trillió dolláros piaci kapitalizációra emelni, azaz oda, ahol ma a bitcoin van - ez az ethereumot érménként 8000-10 000 dollár körüli értékűvé tenné

Ami pedig az ethereum árfolyamának alakulását illeti, idén elképesztő ralit láthattunk a kriptodevizánál: december vége óta több, mint 450 százalékot szárnyalt a jegyzés, míg a bitcoin ez alatt az idő alatt "mindössze" 103 százalékkal került feljebb.

etherrr

Bármilyen magasnak is hangzik Kaspar célárja, amely a jelenlegi szintekhez képest közel 300 százalékos felértékelődési potenciált jelent, az előrejelzés megegyezik a Fundstrat Global Advisors által az év elején megfogalmazott 10 500 dolláros célárral. A cég elemzői az ethereum-hálózat növekvő aktivitásából számították ki az értéket, mivel egyre több decentralizált alkalmazás épül a hálózatra. A decentralizált pénzügyi alkalmazásoknak köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a kriptoeszközökön a hagyományos bankokhoz hasonló hozamot érjenek el, a hálózaton a 2020 szeptemberi 10 milliárd dollárról áprilisra több mint 65 milliárd dollárra robbant a felhasználás.

Miután a hálózati változtatások megvalósulnak, Kaspar úgy véli, hogy

a zöldebb ethereum a bitcoinhoz képest nagyobb intézményi figyelmet fog vonzani.

Kaspar szerint ahogy az elkövetkező években egyre több befektető figyel fel a kriptodevizára, az intézményi dollárok akár 100 000 dollárig is repíthetik az ethereumot.

Címlapkép: Yuriko Nakao/Getty Images

hacker
ether bánya
forint bankjegy
dollár
Tőzsde - Bull Bear
egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Tőzsde - Bull Bear