richter3_forras_richter
Üzlet

Csúnyán megütötték a Richter részvényeit

Portfolio
Megütötték a mai kereskedésben a Richter részvényeit, a papírok árfolyama 5 százalékot esett. A hazai gyógyszergyártó tegnap hajnalban csalódást keltő első negyedéves számokat közölt, de a hétfői napot még egy kisebb eséssel megúszta.

Nagyot esett a mai kereskedésben a Richter árfolyama, a hazai gyógyszergyártó 5 százalékos mínuszban áll és a második legnagyobb forgalmú részvény ma a budapesti tőzsdén.

A cég tegnap hajnalban tette közzé első negyedéves számait, amelyben minden tekintetben az elemzői konszenzustól elmaradó számokat közölt. A gyengélkedés részben a bázishatással magyarázható, egy évvel ezelőtt ugyanis a járvány miatt nagy gyógyszerfelvásárlások történtek, mára azonban normalizálódott a helyzet, így év/év alapon visszaesett a kereslet. De a devizaárfolyam-változások sem kedveztek a nagy exportkitettséggel rendelkező Richternek. A magasabb fedezetű gyógyszergyártási tevékenység forgalma csökkent, ami a profitabilitást rontotta, a stratégiai üzletágnak számító nőgyógyászat termékeinek értékesítése pedig visszaesett az előző évhez képest.

Úgy tűnik, hogy a befektetőket nem nyugtatta meg az sem, hogy a negyedéves eredményeket bemutató sajtótájékoztatón a Richter vezérigazgatója, Orbán Gábor megerősítette, hogy közepes egyszámjegyű bevételnövekedést vár a menedzsment az idei évre. További jó hír volt, hogy az előző évekhez képest szokatlanul magas osztalékot fizet 2020 után a Richter (az adózott eredmény 40 százalékát).

A Richter árfolyama idén 11 százalékos pluszban áll, amivel felülteljesítő a magyar piacon, a BUX ugyanis közben 4 százalékot emelkedett. Az év első hónapjaiban valósággal szárnyalt a Richter, történelmi csúcsot döntött az árfolyam, március vége óta volt egy korrekció és inkább csak oldalazik az utóbbi hetekben az árfolyam.  A megtorpanás nem meglepő az ilyen emelkedések után, egy ilyen ralit követően nem meglepő egy profitrealizálás, amit a vártnál gyengébb gyorsjelentés csak tovább táplál.

A címlapkép forrása: Richter

orosz amerikai zászló
turistarepulo1500shutter-20170730
oroszország koronavírus járvány
sinopharm vakcina vakcinaturizmus
mnb
forint

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
GettyImages-1189752586