Előfizetői tartalom

Lusta kakasok miatt tört ki a csirkepánik Amerikában - A bűnös szárnyasokat lecseréli az élelmiszeróriás

Portfolio
Olyan méreteket öltött a csirkehús hiánya az Egyesült Államokban, hogy a KFC már kénytelen volt ételeket eltávolítani néhány éttermének étlapjáról. A csirkés szendvicsek egyre népszerűbbek az amerikai fogyasztók körében, és a gyorséttermek kínálata is bővül a csirkés ételekkel, a rossz hír viszont, hogy közben a csirkehús kínálati oldalán problémák léptek fel, amiről részben az egyik nagy élelmiszerfeldolgozó vállalat kakasai tehetnek – írja a CNN.

Az Egyesült Államokban tapasztalható csirkehús-hiány egyik oka a nagy amerikai élelmiszeripari vállalat, a Tyson Foods kakasainál keresendő. A húsfeldolgozással foglalkozó vállalat közlése szerint a kakasok nem teljesítik a várakozásokat, az év elején a csirke keltetések váratlanul csökkenni kezdtek, miután egy új kakasfajtára álltak át. A váltás tudatos volt, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés