Előfizetői tartalom

Felrobbant az infláció Amerikában, szétverték a befektetők a tőzsdéket

Portfolio
Európa és az USA vezető tőzsdéin is kimondottan rossz teljesítményt láthattunk tegnap, elsősorban a technológiai és a növekedési részvények teljesítettek gyengén. A gazdasági kilábalás ugyan folytatódik, de a befektetők az esetleges túlárazások és az infláció miatt aggódnak. Az ázsiai tőzsdék ma rosszul teljesítettek, Európában azonban többnyire kedvező hangulatban zajlik a kereskedés. Megérkezett az amerikai inflációs adat, a bejelentés alapján a félelmek megalapozottnak bizonyultak: jelentős mértékben nőtt az infláció az Egyesült Államokban áprilisban, az áremelkedés önmagában nem számít meglepetésnek, a frissen közölt adat viszont messze meghaladja az elemzői várakozásokat és bőven a Fed célszintje felett van. Az adatközlés után Richard Clarida Fed-alelnök beszédében úgy fogalmazott, hogy az áremelkedés várhatóan nem lesz tartós, ezért nem befolyásolja a jegybank laza monetáris politikáját. Beszédével nem tudta érdemben csillapítani a kedélyeket: mindhárom fontosabb index jelentős mínuszban zárt.

2021. május 12. 22:09 Megosztás Szétverték a tőzsdéket a befektetők Mindhárom fontosabb amerikai tőzsdeindex jelentős mínuszban zárt az inflációs félelmek fölerősödése és a tech-papírok napok óta tartó gyengélkedése miatt. A Dow Jones 1,99%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés