Előfizetői tartalom

Trump egyik utolsó nagy támadása is semmissé lesz: lekerülhet a Xiaomi az amerikai feketelistáról

Portfolio
Megállapodott a Xiaomi az amerikai kormánnyal, lekerülhet a kínai mobilgyártó az Egyesült Államok feketelistájáról, amire még Donald Trump jóvoltából került fel és amely korlátozta volna az amerikai befektetőket a cégben. A hírre valósággal kilőtt a Xiaomi árfolyama a ma reggeli kereskedésben, a hongkongi tőzsdén 5 százalékos pluszban áll a papír.

A Xiaomi korábban pert indított az amerikai kormány ellen, miután az amerikai védelmi minisztérium még Donald Trump elnöksége alatt kiadott egy rendeletet, amely a technológiai vállalatot kínai katonai vállalattá nyilvánította. Ez nem jelenti azt, hogy az USA kereskedelmi feketelistájára is felkerült volna a Xiaomi, amely hatással lett volna az amerikai beszállítói kapcsolataira...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés