Előfizetői tartalom

Szakad a bitcoin, érdemes bennmaradni? Brutális célár érkezett

Portfolio
Míg a tech-túlsúlyos Nasdaq több, mint 5 százalékkal került lejjebb ebben a hónapban az inflációs aggodalmak miatt, addig néhány kriptovaluta, mint például a bitcoin még brutálisabban esett, a legjelentősebb kripto egészen pontosan 30,7 százalékkal csökkent ebben a hónapban, míg a történelmi csúcshoz képest 40 százalékos a mínusz. A vesszőfutás igazán a múlt hét végén indult csak be, első körben Elon Musk Twitteres aktivitása miatt szakadt be az árfolyam, a Tesla-cégvezér ugyanis azt mondta, hogy az elektromos autógyártó környezetvédelmi aggályok miatt nem fogad el többé bitcoinfizetést az autókért. Ezt követte a ma hajnali esemény, amikor is Kína megtiltotta a pénzintézeteknek, hogy kriptovaluta-tranzakciókkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak az ügyfeleiknek, újabb figyelemreméltó eladási hullámot generálva a kriptoeszközöknél. De persze a jelenleg tomboló viharban is akadnak optimisták, egy guru például nem kevesebb, mint 250 ezer dolláros 12 havi célárat fogalmazott meg a bitcoinnal kapcsolatban - azt is elárulta persze, hogy miért.

Volt már jobb hetük is a kriptovalutáknak Múlt csütörtök óta kimondottan rossz napjai vannak a kriptobefektetőknek, azóta több mint félezer milliárd dollár hagyta el a piacot többek között Musk Twitteres ténykedésének is köszönhetően - és amikor már azt hihettük volna, hogy véget ér, vagy legalábbis csillapodik a vesszőfutás, ma hajnalban Kína is gondoskodott arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés