Előfizetői tartalom

A jó munkaerőpiaci adat mára megmentette az amerikai tőzsdéket

Portfolio
Felemásan nyitottak az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül jól indult az S&P 500 és a Dow Jones is, a technológiai cégekben gazdag Nasdaq azonban mérsékelten lejjebb került. Utóbbi gyengélkedése részben annak köszönhető, hogy a 10 éves amerikai államkötvények hozama ismét emelkedett. Kedvező hír volt ugyanakkor, hogy a heti új segélykérelmek száma csökkent, ami a munkaerőpiac további erősödésére utal. A munkaerőpiaci adat okozta mérsékelten kedvező hangulat kitartott a nap végéig, így a stagnáló Nasdaq mellett az S&P és a Dow emelkedéssel tudott zárni.

2021. május 27. 21:52 Megosztás Így zárt Amerika Az S&P 0,1%-kal, a Dow 0,4%-kal került feljebb a mai tengerentúli részvénypiaci kereskedésben, míg a Nasdaq stagnálással felérő minimális elmozdulást (-0,01%) mutatott. A nap (kétes értékű) nyertese...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés