digitális bank chip
Üzlet

Az amerikai tőzsdét célozza egy kínai mesterséges intelligencia-cég

Portfolio
Az amerikai tőzsdére készül egy kínai mesterséges intelligencia-cég, a Horizon Robotics, közel 1 milliárd dolláros elsődleges részvénykibocsátás jöhet. A vállalat tulajdonosai között vannak olyan technológiai nagyágyúk, mint az Intel, vagy a kínai milliárdos, Jack Ma cége – írja a Bloomberg.

Az Egyesült Államokban készül elsődleges részvénykibocsátásra egy kínai mesterséges intelligencia-cég: a Horizon Robotics 1 milliárd dollár értékben bocsátana ki részvényeket az ügyhöz közel álló források szerint. A pekingi cég tulajdonosai között vannak olyan technológiai nagyágyúk, mint az Intel kockázati tőkés leányvállalata, az Intel Capital, a Hillhouse Capital, vagy a kínai milliárdos, Jack Ma cége, a Yunfeng Capital. A tőzsdére lépésre még idén sor kerülhet.

A 2015-ben alapított Horizon Robotics fejlett autóipari technológiákban utazik, például önvezető autókhoz gyárt mesterséges intelligencia-chipeket, illetve fejleszt hozzájuk szoftvereket, de ezeket számos területen lehet használni, nem csak autókban. A partnerei között van a cég honlapja szerint a Volkswagen, az Audi, a SAIC Motor és a Robert Bosch. Közben Kína felől van egy olyan törekvés, hogy a mesterséges intelligencia területén vezető pozícióra tegyenek szert a világban, viszont az Egyesült Államok igyekszik ennek keresztbe tenni, például úgy, hogy megnehezíti számukra az amerikai alkatrészek beszerzését.

A Horizon Robotics nemrégiben egy 400 millió dolláros tőkeemelést vitt véghez, amelyben részt vett a Yunfeng Capital, a Contemporary Amperex Technology, a Baillie Gifford és a CITIC Private Equity Funds. A Horizon Robotics 2019-ben még azt nyilatkozta, hogy 3 éven belül tőzsdére menne a Nasdaq-ra hajazó sanghaji STAR tőzsdén, de áprilisban a kínai értékpapírpiaci felügyelet szigorította a tőzsdére lépés követelményeit, például kritériumokat fogalmazott meg a kutatás-fejlesztésre, a szabadalmakra, a bevételnövekedésre és az innovációs kapacitásokra vonatkozóan. Ezért több kínai vállalat döntött úgy, hogy a STAR helyett a hongkongi vagy a New York-i tőzsdén vezeti be a részvényeit.

Címlapkép: Getty Images

védettségi igazolvány koronavírus covid-19
nagy britannia buckingham palota
madrid shutter
berlin_shutterstock-20180122
GettyImages-885294108
berlin
szennyvíz
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
frankfurt