Előfizetői tartalom

Soha nem látott csúcson az OTP - Még mindig olcsó vagy már drága?

Történelmi csúcson az OTP árfolyama. Csak hogy perspektívába helyezzük, több mint 50 százalékkal áll most magasabban, mint a 2007-es csúcson. A grafikon ugyanahhoz az instrumentumhoz tartozik, a bank azonban már nagyon nem az, ami a 2008-as gazdasági világválság előtt volt, azóta az OTP egymás után vett meg bankokat a régióban, és mostanra a térség meghatározó bankcsoportja lett, 2008 előtt nagyjából 200, most pedig már inkább 400 milliárd forint feletti éves profitot termel az OTP. A 2008-as Golf is egy remek autó volt, de a 2021-es Touareg más kávéház, pedig mind a kettő Volkswagen. De most így 17 ezer forintos árfolyamnál mennyire drága az OTP?

Tavaly áprilisban 8000 forint alatti árfolyamon kevesen gondolták volna, hogy bő egy évvel később több mint dupláján, történelmi csúcson áll majd az OTP árfolyama, pedig ez történt. Meredek ugrásokkal emelkedett egyre magasabbra az árfolyam, ami június 1-jén már új rekordszintre ugrott, azóta pedig tovább gyorsult a rali. Drága most már az OTP részvénye? Ezt néztük meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés