Előfizetői tartalom

Durvul az izraeli fagylaltháború, itt az újabb fordulat

Portfolio
Nemzetközi politikai hullámokat vetett egy fagylaltgyártó, a Ben & Jerry's hétfői bejelentése, az amerikai vállalat ugyanis közölte, hogy leállítja fagylaltjainak értékesítését az Izrael által megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben. A bojkottra Izrael a legmagasabb politikai szinten reagált, az ország nemrég megválasztott miniszterelnöke, Naftáli Benet azt mondta, hogy az Izraelt bojkottálóknak tudniuk kell, hogy ennek ára lesz, az ország amerikai és ENSZ-nagykövete pedig levelet küldött 35 amerikai állam kormányzójának, hogy büntessék meg az anyacéget, az Unilevert, amely most igyekszik elhatárolódni a leánycég lépésétől.

Beleállt a Ben & Jerry’s A történet azzal kezdődött, hogy a Ben & Jerry's fagylaltgyártó hétfőn közölte, hogy leállítja fagylaltjainak értékesítését az Izrael által megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben. A Ben & Jerry's közleményében igyekezett különbséget tenni Izrael és a megszállt területek között, és azt mondta, hogy továbbra is folytatja a fagylaltgyártást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés