Előfizetői tartalom

Durvul az izraeli fagylaltháború, itt az újabb fordulat

Portfolio
Nemzetközi politikai hullámokat vetett egy fagylaltgyártó, a Ben & Jerry's hétfői bejelentése, az amerikai vállalat ugyanis közölte, hogy leállítja fagylaltjainak értékesítését az Izrael által megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben. A bojkottra Izrael a legmagasabb politikai szinten reagált, az ország nemrég megválasztott miniszterelnöke, Naftáli Benet azt mondta, hogy az Izraelt bojkottálóknak tudniuk kell, hogy ennek ára lesz, az ország amerikai és ENSZ-nagykövete pedig levelet küldött 35 amerikai állam kormányzójának, hogy büntessék meg az anyacéget, az Unilevert, amely most igyekszik elhatárolódni a leánycég lépésétől.

Beleállt a Ben & Jerry’s A történet azzal kezdődött, hogy a Ben & Jerry's fagylaltgyártó hétfőn közölte, hogy leállítja fagylaltjainak értékesítését az Izrael által megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben. A Ben & Jerry's közleményében igyekezett különbséget tenni Izrael és a megszállt területek között, és azt mondta, hogy továbbra is folytatja a fagylaltgyártást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái