Előfizetői tartalom

Újabb fordulat az izraeli fagylaltügyben - Visszavág Amerika

Portfolio
Nemzetközi politikai hullámokat vetett a Ben & Jerry's amerikai fagylaltgyártó hétfői bejelentése, az amerikai vállalat ugyanis közölte, hogy leállítja fagylaltjainak értékesítését az Izrael által megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben. Izrael amerikai és ENSZ-nagykövete levelet küldött 35 amerikai állam kormányzójának, hogy büntessék meg az anyacéget, az Unilevert. 35 amerikai államban vannak BDS-ellenes törvények, ezek közül Texas számvevője már felkérte az állami hivatalnokokat, hogy vizsgálják ki a jogsértéseket, a floridai kormányzó pedig jogi lépésekkel fenyegette meg a Ben & Jerry's-t.

Ron DeSantis floridai kormányzó jogi lépésekkel fenyegette meg a Ben & Jerry's-t és anyavállalatát, az Unilevert a ciszjordániai fagylalteladások nemrég bejelentett bojkottja miatt. DeSantis arra kérte Florida államigazgatási hivatalát, hogy vegyék fel a vállalatokat az Izraelt bojkottáló cégek folyamatos vizsgálatának listájára. Florida egyike annak a 35 amerikai államnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái