Előfizetői tartalom

Augusztusi uborkaszezon a tőzsdén? Igazából ez a Dow egyik legjobb hónapja

Portfolio
Annyira sok befektető hisz abban, hogy a részvények augusztusban rosszul teljesítenek, hogy bátor lenne arra fogadni, hogy a piac mégis emelkedni fog ebben a hónapban. Pedig augusztus jellemzően pozitív hónap az amerikai részvények számára. Sőt, az amerikai piac történelmének nagy részében az augusztus volt a legjobb hónap a részvények számára.

Nézzük meg a Dow Jones amerikai részvényindex havi átlagos teljesítményét az 1896-os alapítása óta. Az 1896-tól 1986-ig tartó 90 év során augusztus volt a legjobban teljesítő hónap, átlagosan 1,8 százalékos hozammal, szemben a naptár többi hónapjának 0,4 százalékos nyereségével. 1986 óta azonban éppen fordított a helyzet: augusztus a legrosszabb hónap - átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés