frankfurt
Üzlet

Meglódultak az amerikai indexek, új csúcson zárt az S&P 500

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken ma negatív hangulat uralkodott, egyrészt a koronavírus delta variánsának terjedése, másrészt a Kínából eredő szabályozói kockázatok miatt, amelyeknek a következő célpontja az online biztosítási üzletág lehet az elemzők szerint. Ami az európai tőzsdéket illeti, a kezdeti iránykeresés után délután már inkább optimista hangulat alakult ki a piacon. Az amerikai tőzsdéket ma nem mozgatták meg a friss gazdasági adatok, napközben mérsékelt mozgást mutatnak az amerikai indexek. A végén mindhárom fő amerikai index pluszban zárt, az S&P 500 új csúcson zárta a kereskedést.

A végére jóra fordult minden

A kezdeti mínuszok után zárásra pluszba fordult mindhárom vezető amerikai index. A Dow Jones épphogy emelkedni tudott, 35 499 ponton fejezte be a napot. A Nasdaq és az S&P 500 indexeket a technológiai és egészségügyi vállalatok részvényárfolyamainak emelkedése húzta. Előbbi 0,35%-ot emelkedve 14 816 ponton állt, az S&P 500 index pedig új csúcson, 4 460,8 ponton fejezte be a napot, ez 0,3%-os emelkedést jelent. A jó hangulat főleg a napközben közölt makrogazdasági adatoknak, leginkább a munkaerőpiaci folyamatoknak tudható be.

Vegyesen teljesít Amerika

A Dow továbbra is mínuszban van, 0,1%-os a visszaesés. A technológiai részvények húzzák az S&P500-at, amely napközben új csúcson jár, jelenleg 4456 ponton áll, ez 0,2%-os emelkedés a tegnapi naphoz képest. A Nasdaq ennél is nagyobb mértékben, 0,3%-ot emelkedett eddig.

Mérsékelt mozgás a tengerentúlon

Nincs jelentős mozgás az amerikai tőzsdéken továbbra sem, a Dow Jones 0,1%-os visszaesést mutat, míg a Nasdaq és az S&P 500 minimális, 0,1% körüli pluszban van. Úgy néz ki, ma nem lesz meg a csúcs záráskor a Downál, de az S&P 500 esetén erre megvan az esély.

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek felemás képet mutatnak a záráskor, az OTP 0,1 százalékos pluszban fejezte be a napot, míg a Mol 0,7 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,1 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 1,1 százalékos pluszban zárt.

bux

Lefordulás Amerikában

Nem sokkal a nyitás után mínuszba kerültek az amerikai tőzsdék, a Dow 0,3 százalékos esése mellett, az S&P 500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq szintén 0,1 százalékos mínuszban van.

dow

Az irányt keresik az amerikai tőzsdék

A tegnapi rekordzárás után ma csak mérsékelt elmozdulások látszanak az amerikai tőzsdéken a nyitás után, a Dow stagnál, az S&P 500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq szintén 0,1 százalékot gyengült. A nyitás előtt érkezett gazdasági adatok sem mozgatták meg érdemben a piacot, a friss adatok szerint az első alkalommal benyújtott munkanélküli segélykérelmek száma 375 000 volt a múlt héten, ami megfelelt az elemzői becsléseknek. Emellett a termelői árindex júliusban 7,8 százalékkal emelkedett éves szinten, szemben a júniusi 7,3 százalékkal, míg a PPI magmutató, amely nem tartalmazza az élelmiszereket és az energiaárakat, 5,5 százalékról 6,1 százaékra gyorsult.

dow

Jelentett a világ legtitokzatosabb cége, tépik a részvényt a befektetők

A világ legtitokzatosabb vállalatának tartott Palantir adatelemző cég közzétette második negyedéves gyorsjelentését. A társaság a Wall Street bevételre vonatkozó várakozásait felülmúlta, és optimista előrejelzést adott a folyó negyedévre. A nyitás előtti kereskedésben a Palantir árfolyama több mint 9 százalékot emelkedett.

Tovább a cikkhez

Jól teljesítenek a biztosítók

A délután első felére ráfordulva továbbra sem alakult ki határozott irány a tőzsdéken, a BUX 0,1 százalékos mínuszban áll. Szektorokat tekintve a biztosítók teljesítenek jól, a brit Aviva több mint 3 százalékot emelkedett, miután a cég közölte, hogy 4 milliárd fontot fog osztalékként kifizetni. Mindeközben a Zurich Insurance Group szintén 3 százalékos pluszban van, miután a vállalat 60 százalékos ugrásról számolt be a működési eredményben az első félévből. Jól teljesít emellett az Aegon is, melynek árfolyama több mint 6 százalékot emelkedett, miután az elemzői várakozásokat meghaladó számokat közölt a cég.

Messi szerződésében szerepelt egy kriptovaluta, a PSG szerint nagy számban kapott belőle az argentin

Az argentin futballsztár Lionel Messi átigazolása a francia Paris Saint Germain klubhoz magában foglalt egy kriptopénzben történő kifizetést – írja a Reuters egy, az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Ralizik a Waberer's

Az európai tőzsdéken továbbra sem alakult ki határozott irány, csak minimális elmozdulást mutatnak a vezető indexek és ez igaz a BUX-ra is. A magyar tőzsdén azonban ma ismét erős napja van a Waberer'nek, melynek jegyzése közel három éves csúcsra került a mai kereskedésben.

A Waberer's árfolyama ezen a héten közel 40 százalékot emelkedett, miután a cég múlt pénteken közzétette negyedéves gyorsjelentését, amelyet kedvezően fogadtak a befektetők, illetve a héten megérkezett a Concorde elemzése is, melyben amellett, hogy a várakozásait felemelte az elemzőház, a célárát is felfelé módosította.

wabi

Mindeközben a forgalom is kiugró, a maga 325,2 millió forintos forgalmával a Waberer's ma a második legforgalmasabb részvény az OTP után.

Több mint duplájára nőtt a Nio bevétele, jövőre új modellel jelentkezik a Tesla riválisa

Több mint duplájára nőtt a Nio árbevétele a második negyedévben, ami részben az értékesítési volumen emelkedésének volt köszönhető. Mindeközben a cég továbbra is veszteséges, de az elemzői konszenzushoz képest kisebb volt a veszteség. Bár a globális chiphiány továbbra is kihívást jelent az autóipar számára, a menedzsment a következő negyedévre is további növekedést prognosztizált.

Tovább a cikkhez

Alig mozdulnak az európai tőzsdék

Iránykereséssel indult a nap az európai tőzsdéken, a DAX szerdai záróértéke közelében jár, és CAC sem mutat érdemi elmozdulást, a FTSE 100 pedig 0,2 százalékot esett. Az olasz tőzsde feljebb került 0,1 százalékkal, míg a spanyol tőzsde szintén 0,1 százalékot emelkedett.

dax

Gyenge kezdés a magyar tőzsdén

Gyengüléssel indult a nap a magyar tőzsdén, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül esnek, az OTP 0,3 százalékos mínuszban van a ma reggeli gyorsjelentése után, míg a Mo 0,4 százalékot esett, a Richter 0,6 százalékot gyengült, a Magyar Telekom pedig tegnapi záróértéke közelében jár.

bux

Iránykereséssel indulhat a nap Európában

  • A vezető amerikai indexek közül szerdán a Dow Jones 0,6 százalékkal új csúcsra került, míg az S&P 500 a maga 0,3 százalékos emelkedésével szintén rekordszinten zárt, a Nasdaq azonban lemaradó volt, a tech-túlsúlyos index 0,2 százalékot gyengült. A hangulatot javította, hogy a várt 0,5 százalékkal emelkedett júliusban havi alapon az amerikai infláció, így a júniusi 0,9 százalékos ütemhez képest már lassulásról beszélhetünk, de még mindig dinamikus az ütem.
  • Az ázsiai piacokon csütörtökön már negatív hangulat uralkodott, hiszen a befektetőket aggasztja a koronavírus delta variánsának terjedése, illetve a kínai szabályozói kockázatok. A japán Nikkei 0,1 százalékot esett, míg a sanghaji tőzsde stagnált, a hongkongi index pedig 0,2 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is többnyire negatív volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,3 százalékot gyengült, míg a szingapúri index 0,3 százalékot emelkedett.
  • A határidős amerikai indexek nem mutatnak érdemi elmozdulást, míg a határidős DAX szintén iránykeresést vetít előre.  
  • Gazdasági adatokat tekintve csütörtökön a júniusi ipari teljesítmény második becslését teszi közzé a KSH, emellett az MNB egyhetes betéti tendert tart. Külföldön a brit második negyedéves GDP, az eurózóna iparának júniusi kibocsátása és az amerikai termelői árak lehetnek érdekesek, a szokásos heti segélykérelmi statisztikák mellett. 
  • Az olaj ára mérsékelten esik a mai kereskedésben, a Brent árfolyama 0,3 százalékos gyengülést követően hordónként 71,8 dolláron áll, míg a WTI típus 69,3 dolláron. Az arany árfolyama 0,1 százalékos pluszban van, jelenleg unciánként 1752,7 dolláros az árfolyam.
  • A forint ma nem mutat érdemi elmozdulást a vezető devizákkal szemben, így 353 forint 60 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 301 forint 20 filléres szinten állnak a jegyzések.

A magyar tőzsdei cégek közül ma tette közzé gyorsjelentését az OTP, a bank gyakorlatilag minden fontosabb soron verte az elemzői várakozásokat.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

A nap, amikor a harmadik helyért aranyérmet osztottak az OTP-nek

122 milliárd forint profit, minden idők harmadik legjobb eredménye az OTP-nél, de ez a rangsor senkit ne zavarjon meg, a korábbi két rekord erősen doppingolt eredmény volt, a mostani viszont teljesen tiszta, így jár az aranyérem. Ha azt kellene megfejteni, hogy mi történik az OTP-nél, akkor röviden azt mondhatnánk, hogy szépen nőnek az alapbanki bevételek, a hitelállomány nő, a kamatmarzs stabilizálódik, a menedzsment fogja a költségeket, a portfólióminőség javul, a kockázati költségek alacsonyak, nagyjából ezeknek köszönhető, hogy a bankcsoport újra bőven százmilliárd forint feletti profitot szállított.

Tovább a cikkhez
bull
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
natanz atomlétesítmény irán
joe biden
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
gas