Előfizetői tartalom

Gőzerővel folyik a globális chipgyártás, de visszaüthet majd a nagy igyekezet

Portfolio
Az elmúlt időszakban a globális chiphiány miatt már több autógyártó is bejelentette, hogy csökkenti termelését, legutóbb például a Toyota. A megnövekedett kereslet miatt több chipgyártó is igyekszik optimalizálni a termelését, az ügyfelek pedig a szükségesnél is több komponenst rendelnek. Egyesek már attól tartanak, hogy ez idővel akár túlkínálathoz is vezethet, ami nem jó jel a chipgyártók számára.

A Nikkei kalkulációi szerint a világ kilenc legnagyobb chipgyártója teljes készletállományának értéke elérte a 64,7 milliárd dollárt június végén, ami történelmi csúcs. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a gyártók elkezdték felpörgetni a termelésüket, hogy enyhítsenek a világszerte tapasztalható hiány mértékén. A világ legnagyobb chipgyártója, a Taiwan Semiconductor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés