FER Tűzoltóság
Üzlet

2,5 milliárd forint beruházásból épített tűzoltósági épületet a Mol Tiszaújvárosban

Portfolio
Új laktanyába költözik a Mol Petrolkémia tiszaújvárosi telephelyén a FER, a Mol 100 százalék tulajdonú, ipari főfoglalkozású létesítményi tűzoltósága. Az új központ elődjéhez hasonlóan a teljes iparegység, illetve Tiszaújváros és a régió biztonságát is óvja majd. A 2,5 milliárd forint értékű beruházásra azért került sor, hogy a Mol Petrolkémia üzemegységei, valamint a jelenleg is épülő poliol gyára a lehető legnagyobb biztonságban működjön. Az új laktanya a korábbinál közelebb, mintegy 3-4 percnyire van a Mol épülő új komplexumától.

A vegyipari üzem és az iparterület tűzvédelmét ellátó létesítményi tűzoltóság együttműködési megállapodás alapján nyújt segítséget a környező lakosság védelmét ellátó hivatásos tűzoltóságnak.

A Mol 100 százalékos tulajdonában lévő FER Tűzoltóság laktanyája eddig a telepen kívül helyezkedett el. A poliol beruházás azonban megkövetelte a meglévő infrastruktúra fejlesztését. Az új épületből, mely az ipartelepen belül épült fel, a lehető leggyorsabban és a legmodernebb eszközökkel garantálja az ott dolgozó mintegy 70 tűzoltó elkötelezett munkájával a lakosság, a dolgozók és az iparegység biztonságát.

Az új komplexum a kárelhárítási bázison túl üzemmenetet támogató központ is: a különféle tűz- és balesetmegelőző eszközök és szolgáltatások széles választékát biztosítja innen a FER Tűzoltóság.

FER Tűzoltóság_2
Forrás: Mol

A 3 500 négyzetméteres hasznos alapterületű laktanyaépületéhez a „belső” oldalon egy több mint 2 ezer négyzetméteres, tűzoltó gépjárművek általi használatra méretezett, burkolt udvar csatlakozik.

A balesetmegelőzésben is fontos szerepet ellátó létesítményi tűzoltók a komplexum korszerű gázkoncentráció-mérő, légzőkészülék, védőruha, tömlő és tűzoltókészülék műhelyében munkát végezve is segítik az iparterület működését. Az épületből kihajtva a Mol Petrolkémia ipari úthálózata gyors elérést biztosít a védett létesítményekhez. A 15 ezer négyzetméter nagyságú saroktelek a beépítettségi szabályok érvényre juttatásával biztosítja egy későbbi fejlesztés lehetőségét is.

A Mol 2019-ben tette le a több mint 1 milliárd euró beruházásból épülő poliol üzem alapkövét Tiszaújvárosban. A történelmi jelentőségű beruházásból épülő üzemévente mintegy 200 ezer tonna poliolt állít elő és több mint 200 embernek ad majd munkát.

A poliol ma az egyik legkeresettebb műanyag-alapanyag, az autógyártástól kezdve a ruhaiparon át a hőszigetelésig számos iparágban használják. A tiszaújvárosi üzemben a ma elérhető egyik leghatékonyabb és környezetkímélő módszerrel állítanak majd elő poliolt, a thyssenkrupp és az Evonik által használt HPPO (hidrogén-peroxidból propilén-oxid) eljárással.

A klímasemlegesség 2050-es eléréséről, az energiaátmenetben rejlő lehetőségekről és kihívásokról, illetve a megújulókról is szó lesz a szeptember 30-i Energy Investment Forum konferencián.

A Mol árfolyama ma 0,1 százalékkal került lejjebb, év eleje óta közel 20 százalékos pluszban állnak a részvények.

Címlapkép: Mol

novákkatalin
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
bull
VAL_03974 (1)
hiventures vezetői panelbeszélgetés
budapest
vakcina románia
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
hiventures vezetői panelbeszélgetés