Előfizetői tartalom

Itt a lista, ezek a cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Portfolio
Mondják, hogy a fák nem nőnek az égig, de a világ nagyvállalatai már több ízben rácáfoltak erre a közmondásra. Utóbbi elsősorban a technológiai vállalatokra igaz, amelyet az is jól példáz, hogy a világ legértékesebb tőzsdei cégei közül csupán egy olyan van, amelynek piaci értéke meghaladja az 1000 milliárd dollárt és nem a technológiai szektorból került ki. Mindemellett az is látszik, hogy a kor nem követelmény az elit klubba való bekerüléshez, hiszen a mindössze 17 éves Facebook a világ legfiatalabb vállalata amely sikeresen átlépte az álomhatárt, míg a lista matuzsálemének számító Berkshire Hataway a maga 182 évével még bőven le van maradva az élbolytól.

Csak néhány nyilvánosan jegyzett vállalatnak sikerült elérnie az 1 000 milliárd dolláros vagy annál nagyobb piaci kapitalizációt – pontosabban fogalmazva, csupán hat ilyen vállalat létezik jelenleg. A Companies Market Cap adataiból kiderül, melyek azok a cégek, amelyek sikerrel áttörték a 13 számjegyű határt - és kik várnak még a sorban. Ezek alapján az Apple és a Microsoft...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés