Előfizetői tartalom

Eljött a tőzsdék legveszélyesebb hónapja - Itt az esés ideje?

Portfolio
Eljött a szeptember, ami rendszerint nem az év legjobb hónapja a tőzsdéken. Az elmúlt hét hónapot sorozatban emelkedésekkel zárták az irányadó amerikai indexek, de a CNBC által megkérdezett stratégák szerint a halmozódó kockázatok miatt veszélyes időszak jöhet most a részvénypiacokon. A koronavírus delta variánsa veszélyezteti a gazdasági növekedést, és a Fed közelgő szigorítása is a fókuszban lesz ősszel.

Sorozatban a hetedik emelkedő hónapot zárták augusztusban az amerikai tőzsdék, de számos kockázat lebeg a piacok felett, ami miatt idén a szeptember hű lehet a hírnevéhez, mint az év leggyengébb hónapja a tőzsdéken – írja a CNBC. A CFRA adatai szerint a második világháborúig visszamenőleg a szeptemberi hónapokat csak 45 százalékban zárta emelkedéssel az S&P 500 index....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés