Előfizetői tartalom

Rég nem látott zuhanás a kriptopiacon, és még mindig nincs vége az esésnek

Portfolio
Kifejezetten csúnya esést láttunk tegnap a kriptovaluták piacán, a bitcoin és a fontosabb altcoinok árfolyama 10 százalékot meghaladó mértékben zuhant. Az esésre azt követően került sor, hogy Salvador a világon elsőként bevezetett a bitcoint törvényes fizetőeszközként, azonban a digitális tárcaszolgáltatása már az induláskor problémákba ütközött, és több tőzsdén akadozott a kereskedés a kriptovalutákkal. Ezek után gyorsan kezdett romlani a hangulat, bár a nap végére némi vételi erő is megmutatkozott, hiszen a napon belüli mélypontokhoz képest azért bőven visszajöttek az árfolyamok, azonban a ma délelőtti kereskedésben is inkább negatív hangulat uralkodik.

Mi történt? Salvador történelmet írt kedden azzal, hogy az első szuverén kormány lett, amely a bitcoint törvényes fizetőeszközként használja - ezzel szabad utat adva a lakosoknak, hogy a kriptovalutával fizessék például az adókat, és lehetővé téve, hogy országszerte több százezer vállalkozás elfogadja azt fizetőeszközként. A közép-amerikai ország a bitcoin-vásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés