Előfizetői tartalom

Ilyen is rég volt, a JP Morgan hirtelen optimista lett a bitcoinra

Portfolio
A kriptovilág szereplői hosszú évek óta várták már, hogy elindulhasson az első amerikai bitcoin ETF, amire végül múlt héten sor is került. Persze tudjuk, hogy ez határidős ETF és az igazi nagy dobás egy spot bitcoin alapú ETF lenne, de egyelőre arra még várni kell. Mindenesetre a bitcoin árfolyama a hype közepette új történelmi csúcsra került, pont az ETF indulásának napján, azonban nem mindenki van arról teljesen meggyőződve, hogy a rali az ETF indulásának hatására történt. A JP Morgan például amellett érvelt, hogy amit a bitcoin piacán láttunk az elmúlt hetekben-hónapokban, az sokkal inkább a kriptovaluta inflációs fedezeti eszközkénti mivoltából ered, sem mint az első amerikai ETF indulásából.

Megoszlanak a vélemények, hogy miért ment csúcsra a bitcoin Az első amerikai bitcoin ETF, a BITO elindítása, még ha határidős ügyleteken is alapul, hét év várakozásának gyümölcse volt a bitcoin bullok számára, és bizony nem is okozott csalódást: a kiszivárgott és a tényleges hírek új történelmi csúcsra, 66 000 dollár fölé repítették a kriptopénz árfolyamát. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés