Előfizetői tartalom

Németország egyik legnagyobb botránya volt, most itt a történet vége

Portfolio
Több ezer intézményi és lakossági befektetőt temetett maga alá a Wirecard botrány, az egykor még legnagyobb piaci értékű német pénzügyi cég fiktív számlákkal, nem létező milliárdos tételekkel, meghamisított mérlegekkel operált, a vállalat végül fizetésképtelenné vált, részvényárfolyama pedig meredeken esett. Most eljött a történet tőzsdei sztorijának a vége, az egykoron több mint 24 milliárd euró piaci értékű vállalat most már csak néhány millió eurót ér, a Wirecard részvényeit jövő héten kivezetik a tőzsdéről.

Nem történt még ilyen Tavaly júniusban írtunk részletes összefoglalót a botrányos német pénzügyi cégről, a Wirecardról, a vállalatnál zajló machinációk már évek óta a német pénzügyi felügyelet és a rendőrség látókörébe kerültek, könyvvizsgálók már korábban is jelezték, nem minden stimmel a cég és leányvállalatainak mérlegében, a nemzetközi sajtóban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés