FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Ha ez így megy tovább, Elon Musk diktálja a feltételeket az űrben – Ébresztőt fúj az Európai Űrügynökség vezetője

Portfolio
Az Európai Űrügynökség vezetője arra hívta fel a kontinens vezetőinek figyelmét, hogy nem szabad támogatni azt, hogy Elon Musk diktálja a feltételeket az űrben és dominálja az újonnan alakuló űrgazdaságot – számol be a hírről a Financial Times.

Josef Aschbacher, az Európai Űrügynökség (ESA) vezetője a Financial Timesnak adott interjúban beszélt arról, hogy Európa vezetői túlzottan is támogatják Elon Musk Starlink nevezetű, műhold alapú internetszolgáltatását, ez pedig a régió saját vállalatai számára teszi nehézzé ezen a területen való megjelenést. Szerinte Európa vezetőinek érdekük lenne egyenlő lehetőséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés