Előfizetői tartalom

Nem lehet, hogy egy kicsit túl lett reagálva Orbán Viktor nagy bejelentése?

Ha karácsony előtt Orbán Viktor Facebook-videót tesz közzé, akkor már készülhetnek is a bankok néhány milliárd forintos veszteségre. Így volt ez tavaly és idén is. A múlt hét egyik fontos bejelentése volt, hogy a kormány jövő év közepéig kamatstopot vezet be a jelzálogfedezetű hiteleknél. Amennyire örülhetnek a hírnek az érintett hitelfelvevők, annyira nem a bankok, vagy azok részvényesei. Orbán Viktor bejelentése után az OTP árfolyama és piaci értéke is nagyot esett, első ránézésre jóval nagyobbat, mint amit a kamatstop indokolna. Vagy eléggé túlreagálta a piac Orbán bejelentését, vagy valami mást kezdtek árazni a befektetők.

Orbán Viktor a múlt héten nagy meglepetésre bejelentette, hogy a kormány októberi szinten rögzíti a már felvett jelzálogfedezetű hitelek kamatait. Az intézkedés január elején lép hatályba, és 2022 közepéig tart, összesen közel 470 ezer darab lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelt érint, amelyeknél a teljes állomány közel 2000 milliárd forint, ezek nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés