Előfizetői tartalom

Fordulat az Ubernél, újra nyereséges lett a cég

Portfolio
Az Uber alapítása óta masszívan veszteségesen működik, de volt már néhány olyan negyedév, amikor - jellemzően egyszeri tételek miatt - nyereségről számolt be, ilyen volt a tavalyi negyedik negyedév is, amikor szintén egy nagyobb egyszeri tétel miatt ért el profitot a vállalat, de a mely részben annak is köszönhető, hogy a fuvarozási szolgáltatása iránti kereslet a tavalyi negyedik negyedévben már megközelítette a járvány előtti szintet, és az ételkiszállítási üzletága most először EBITDA szinten nyereséges volt.

Alaposan megugrott az Uber szolgáltatásai iránti igény tavaly év végén, a platformot havonta aktív használók száma 27 százalékkal, az utazások száma 23 százalékkal nőtt, részben ennek tudható be, hogy a vállalat árbevétele 82 százalékkal 5,8 milliárd dollárra emelkedett. A kaliforniai székhelyű vállalat 86 millió dolláros korrigált EBITDA-ról számolt be, ami meghaladja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés