Előfizetői tartalom

Javult kicsit a hangulat Biden szavai után, de így is jókora lett a mínusz

Portfolio
Az elmúlt hetekben elsősorban az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatos hírek határozták meg a piaci hangulatot, tegnap a negatív híráram mellett jelentős esést lehetett látni a tőzsdéken, majd a piaczárás után érkezett a hír, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte a kelet-ukrajnai szakadár területek önállóságát, majd "Békefenntartó missziót” hirdetett a szakadár területekre, amelyre hivatkozva orosz katonák hatoltak be Ukrajnába. Minderre a tőzsdék heves eséssel reagáltak: a magyar tőzsdén rég nem látott mínuszok alakultak ki a nyitást követően, délutánra azonban jelentősen csökkent az eladói nyomás, a nemzetközi piacokon is elolvadtak a kezdeti mínuszok.

2022. február 22. 22:00 Megosztás Maradt a mínuszból a végére A zárásra kicsit javult a hangulat, de így is jelentős gyengüléssel zártak a vezető amerikai indexek. A Dow Jones mintegy 480 pontos, 1,4%-os mínusszal fejezte be a napot, míg az S&P-500...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés