Előfizetői tartalom

Állítólag kihaltak a szifonpatronok, egy magyar cég mégis a világ egyik legnagyobb gyártója

Portfolio
Egy évtized alatt több mint hétszeresére növelte árbevételét a gázzal töltött patronokat gyártó és forgalmazó répcelaki LISS Zrt. A jól ismert szifonpatronok „kihalása” dacára a magyar középvállalat ma a világ három legnagyobb patrongyártója közt megkapaszkodott, 15 milliárd feletti bevételének mintegy 95 százaléka export. Főként az élelmiszeriparba, vendéglátásba, a sport-légfegyverekhez, az egészségügybe, valamint az építőiparba szállítja termékeit a társaság.

A cikk a 2021-es BÉT50 kiadványban jelent meg. A kiadvány médiatámogatója a Portfolio. Több olyan réspiac létezik globálisan, ahol a magyar középvállalatok jelentős sikereket érhetnek el. Sok esetben ezek a magyar ipari múlt egy darabkájához kötődnek. Nem, nem a Túró Rudiról, de nem is a Rubik-kockáról lesz most szó, hanem ez esetben a szódáról, a habszifonokról. Az otthoni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés