Előfizetői tartalom

Érzékeny pontján találták el Oroszországot: ebből nehéz lesz talpra állni

Tonács Attila
A technológiai és pénzügyi szankciók, amelyeket az Egyesült Államok és az EU vezettek be Oroszország ellen, az ország gazdasági és technológiai függőségeit kihasználva igyekeznek az orosz vezetést jobb belátásra bírni. A vállalatok intézkedései nem értelmezhetőek csupán morális kiállásként, a többségüknek nem nagyon maradt más választása, mint eleget tenni a szankcióknak, az viszont látszik, hogy sok cég tovább ment az előírt korlátozásoknál, és az üzleti tevékenységének nagyobb részét szüntette meg az orosz piacon, mint amit a poltikai akarat elvárt volna tőle.

A szankciók célja A hight tech iparhoz köthető szankciók célja Ursula von der Leyen szerint az, hogy „elzárják az orosz ipart azoktól a technológiáktól, amelyekre égető szükségük lenne a jövő felépítéséhez.” Az elsősorban technológiai exportot érintő szankciók a várakozások szerint egyszerűen meg fogják fojtani az orosz gazdaságot, hiszen az erősen függ az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái