Előfizetői tartalom

Harc indulhat az EU és a Microsoft között

Portfolio
Egy francia felhőinformatikai vállalat, az OVHcloud keresetet nyújtott be az Európai Bizottsághoz, amelyben a Microsoft szabálytalan terméklicenc irányelveire hívta fel az EU fő versenyjogi szabályozóinak figyelmét. A szigorú kormányzati fellépést eddig többnyire megúszó vállalat most az EU-s hatóságokkal találhatja magát szembe.

A Microsoft termékeire vonatkozó licenc drágábbá teszi más felhasználóknak, hogy a Microsoft Azure versenytársának számító felhőszolgáltatásokat vegyenek igénybe. Az OVHcloud állítása szerint a Microsoft által fejlesztett szoftverek nem működnek megfelelően, ha konkurens felhőszolgáltatásokkal használják őket együtt. Az OVHcloud azt állítja, hogy több céggel együtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés