Előfizetői tartalom

Kiderült: 180 eurós áramár plafont akarnak az egész EU-ban a spanyolok és portugálok

Portfolio
Egy közös javaslatban arra tettek javaslatot az illetékes spanyol és portugál miniszterek, hogy 180 euró legyen a nagykereskedelmi áramárak plafonja az Európai Unióban, hogy ezzel megtörjék az egekbe emelkedő gázárak miatt szintén egekbe emelkedő áramárak káros gazdasági hatásait. A két ország azt mondja, hogy ha a jövő heti EU-csúcson nem lesz erről egységes döntés, ők akkor is meglépik ezt, azaz újra bevezetik azt az árplafont, amit 2019-ben brüsszeli nyomásra töröltek el.

Azon dolgozunk, hogy csökkentsük az energiaárakat az EU-ban és ha a jövő heti csúcstalálkozón nem lesz egyhangú döntés erről, mi akkor is meglépjük – fogadkozott egy csütörtöki rádióműsorban Teresa Ribera spanyol gazdasági és környezetvédelmi miniszter a Reuters tudósítása szerint. Erre rácsatlakozva a portugál környezetvédelmi tárca vezetője, Joao Matos Fernandez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés