Előfizetői tartalom

Ukrajna az EU-ban? - A lehetséges belépéshez erősíteni kellene az ukrán klímapolitikát is, amit épp a háború késleltet

Portfolio
Az orosz-ukrán háború teremtette meg annak a politikai lehetőségét, hogy Ukrajna gyorsított eljárásban kapjon felvételt az Európai Unióba, az eddigi hosszú évtizedes gyakorlattal szemben. Eltekintve ennek politikai, gazdasági és biztonságpolitikai szempontjaitól, a Green Policy Center (GPC) a klímapolitikai aspektusait vizsgálta meg egy ilyen esetleges csatlakozásnak.

Ukrajna elnöke február 28-án hivatalosan is benyújtotta országa csatlakozási kérelmét az EU vezetői felé, amit hazánk is támogatott. Az európai uniós tagállami vezetői először március 10-ei ülésükön foglalkoztak hivatalosan a kérdéssel, azonban nem támogatták Ukrajna azonnali és soron kívüli csatlakozását. A csatlakozás elleni tagállamok vezetője alapvetően Hollandia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés