Előfizetői tartalom

Soha nem látott lépésre szánta el magát az Egyesült Államok, hogy lenyomja az olaj árát

Portfolio
Reggel már beszámoltunk arról, hogy minden idők legnagyobb mértékű amerikai olajtartalék felszabadítását tervezi a Biden-kormányzat annak érdekében, hogy az olajkínálat növelésével csökkenjen az olaj ára. Most megérkezett a bejelentés, az Egyesült Államok a valaha volt legnagyobb mennyiséget engedi ki a stratégiai kőolajkészletből, napi 1 millió hordónyi olajat engednek a piacra a következő hat hónapban.

A Fehér Ház ma bejelentette, hogy napi 1 millió hordónyi olajat szabadít fel az ország biztonsági készletéből. Az intézkedés hat hónapig tart, így összesen közel 180 millió hordónyi olajról van szó, ez az Egyesült Államok stratégiai kőolajkészletének közel harmadát teszi ki. A kibocsátás mértéke példátlan, a világon még soha nem történt ilyen hosszú időn keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés