Előfizetői tartalom

PKN-vezér: a Mol nem orosz vállalat, miért a magyaroktól kellene félnünk, és miért nem például a németektől?

Nagy Viktor
Több szempontból is érdekes interjút adott a Mol lengyel szektor- és versenytársának, a PKN-nek az első embere, Daniel Obajtek a Parkietnek. Obajtek az interjúban beszélt arról, hogy milyen gyorsan sikerül leválniuk az orosz olajról, hogy már a legkevésbé optimalizált és hatékony finomítójukba sem rendelnek orosz olajat, de beszélt egy olyan, uniós szintű adó bevezetésének lehetőségéről is, amelyet az orosz olajra vetnének ki azért, hogy meglegyen a piaci egyensúly és a tisztességes verseny, egy ilyen lépés a Molt is érzékenyen érintené, a magyar olajcég ugyanis jelenleg igencsak jól jár az olcsó orosz olajjal. Az interjúban a PKN-vezér a Molt is megemlíti, arra a felvetésre, hogy nem rossz döntés-e az, hogy a Molnak adnak el benzinkutakat, mert így azok sokak szerint végső soron az oroszok kezébe kerülhetnek, Obajtek kijelentette, hogy a Mol nem orosz vállalat.

Az interjú elején arról kérdezik a PKN-vezért, hogy kialakulhat-e újra üzemanyaghiány, miután az ukrajnai háború kezdetekor (Magyarországhoz hasonlóan) Lengyelországban a pánikvásárlások miatt átmeneti üzemanyaghiány alakult ki. Obajtek azt válaszolta, hogy a PKN üzemanyagkészletei elegendőek voltak és most is azok, a háború kitörése viszont pánikot okozott a járművezetők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái